INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

Al 65.000 Russische soldaten gesneuveld in Oekraïne

Simon Segers

Sinds het begin van de invasie sneuvelden al 65.000 Russische soldaten in Oekraïne, dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse denktank Centre for Strategic and International Studies (CSIS). Hierdoor is het conflict voor de Russen waarschijnlijk nu al de dodelijkste militaire campagne sinds de Tweede Wereldoorlog.

Dat cijfer is een complexe schatting en omvat niet de gewonden en vermisten, waardoor de totale verliezen van het Russische leger in de buurt van de 200.000 tot 250.000 slachtoffers komen. Het conflict in Oekraïne begon met een bijzonder gewelddadige periode, waarbij de snelle verovering van Kyiv mislukte. Sindsdien is het conflict een uitputtingsslag geworden, vooral in de buurt van Bachmoet waar het strijdgewoel bijzonder zwaar is. Eind januari liep het aantal slachtoffers volgens cijfers van het Britse leger op tot 800 per dag.

Dergelijk verlies van soldatenlevens is nooit eerder gezien in de moderne geschiedenis van Rusland. In de oorlogen in Tsjetsjenië sneuvelden maandelijks tussen de 95 en 185 soldaten aan Russische zijde en in Afghanistan vielen maandelijks 130 tot 145 slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat de invasie van Oekraïne al meer Russische levens heeft gekost dan alle conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog gecombineerd. Rusland verloor destijds ruim 8 miljoen manschappen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Al 65.000 Russische soldaten gesneuveld in Oekraïne”

  1. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha … De bron is een Amerikaanse denktank Centre for Strategic and International Studies (CSIS). En denken jullie bij PAL NWS dat die bron betrouwbaar is ? Met dit soort berichtgeving ondergraven jullie je eigen geloofwaardigheid.

  2. Hoe minder moordenaars op deze wereld hoe beter. Er mogen er voor mijn part nog een paar honderdduizenden bij komen. En dan uitsluitend diegenen die Vladolf Putler steunen.

  3. Het is godgeklaagd dat Palnws keer op keer de pro-Oekraiense propagandatoer opgaat. Wees verdorie neutraal en objectief. Verifieer je bronnen, en als dat niet mogelijk is, vermeld dat dan. Meer betrouwbare bronnen, waaronder Douglas McGregor geven heel andere cijfers. Vanwaar komt toch die anti-Russische haat? Die oorlog is al sedert 2014 bezig en Rusland is tussengekomen om erger te voorkomen.

  4. Ik deel uw mening dat Palnws niet objectief is. Ik weet niet wat betrouwbare bronnen zijn, maar de eenzijdige kijk op de oorlog begint me stilaan de keel uit te hangen. Ik had van Palnws en Pallieterke iets anders verwacht. In dit geval huilen ze mee met de wolven: Poetin is de baarlijke duivel, de Russische soldaten vermoorden onschuldige burgers en ga zo maar door. Geen enkele kritiek op Zelensky, geen enkel interview met een Oekraïner die vraagt om een diplomatieke oplossing, enkel de Russen zijn de oorlog beu als je de Westerse pers zou geloven. De Russische Wagner soldaten zijn “huurlingen”, de buitenlanders die vechten in het Oekraïense leger zijn “vrijwilligers”. Ik hou niet van zwart-wit denken. Ik kies geen kant en ben heel blij dat wij hier in Vlaanderen proberen vreedzame oplossingen te vinden voor onze problemen.

  5. In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste. De woorden stammen van de Griekse schrijver Aischylos (526-456 v.Chr.). Dus anno 2023 niets nieuws onder de zon. De eenzijdige kritiek op de Russen ondergraaft de geloofwaardigheid van de aangehaalde bron.

Plaats een reactie

Delen