Verdachte opgepakt na schietpartij in ziekenhuis Rotterdam

Brandstichting in ziekenhuis. Twitter

Uncategorized

Erdoğan geen favoriet om zichzelf op te volgen als Turks president

Wannes Neukermans

Huidig president Recep Tayyip Erdoğan is momenteel geen favoriet om zichzelf op te volgen. Zijn voornaamste concurrent, Kemal Kılıçdaroğlu van de centrumlinkse CHP, is twee maanden voor de verkiezingen favoriet in de peilingen.

Volgens Europe Elects is Kılıçdaroğlu met 56 procent favoriet om Erdoğan op te volgen als Turks president. Erdoğan is sinds 2014 president. Voordien was hij sinds 2003 minister-president van het land.

Aardbeving

De populariteit van Erdoğan is al jarenlang tanende, en humanitaire ramp en moeizame hulpverlening na de aardbeving hebben schade berokkend aan de appreciatie van de Turkse bevolking voor Erdoğan en zijn partij.

Betrouwbaar?

Ondanks de veelbelovende peilingen voor de oppositie, is het lang niet duidelijk of Erdoğan de macht wel zal willen afstaan na de verkiezingen, mocht hij verliezen. De vraag is ook of die verkiezingen ordentelijk zullen verlopen, en of de verkiezingsresultaten achteraf betrouwbaar zullen zijn.

Bij de vorige presidentsverkiezingen in 2018 waren oppositiepartijen CHP en de pro-Koerdische HDP ervan overtuigd dat ze vervalst waren. Ze beschuldigen het staatspersagentschap van manipulatie en van het publiceren van valse resultaten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/erdogan-genomineerd-voor-nobelprijs-voor-de-vrede/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Erdoğan geen favoriet om zichzelf op te volgen als Turks president”

  1. Dat zou fantastisch nieuws zijn vooral voor de Koerden en de Armeniërs mocht Erdogan niet herkozen worden. Maar het valt inderdaad te vrezen dat er zal gesjoemeld worden dat het niet mooi is om deze oologsstoker aan de macht te houden.

  2. Het is zoals in Rusland enkel staatspropaganda van het Erdogan regime en de rest doodzwijgen. Op de eerste plaats zou zijn verlies ten goede komen aan de Turken zelf, alleen beseffen ze het nog niet. De waarheid wordt immers handig verzwegen.

Plaats een reactie

Delen