Uncategorized

Liberty Global wil Telenet overnemen en doet voorwaardelijk bod van 22 euro per aandeel

Wannes Neukermans

Liberty Global, de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder van Telenet, wil het bedrijf van de beurs halen. Volgens Telenet heeft het geplande bod van 22 euro de unanieme steun van de raad van bestuur. De handel in het aandeel van Telenet werd op donderdag 16 maart geschorst nadat de koers met 10 procent steeg en er hoge handelsvolumes waren.

De beurstoezichthouder FSMA onderzoekt de zaak en de handel in het aandeel zal op dinsdag 22 maart om 15.30 uur hervatten. Uit recente berichten blijkt dat Liberty Global, dat momenteel 59,18 procent van de aandelen van Telenet bezit, een bod wil doen op de resterende aandelen. Het bedrijf wil 22 euro per aandeel in cash bieden, wat een bonus van 59 procent is ten opzichte van de slotkoers van woensdag 15 maart. Liberty Global is van plan om te bieden op meer dan 42 miljoen aandelen, wat betekent dat het bijna 930 miljoen euro veil heeft voor de Belgische operator.

Kabels en Formule 1

Het aandeel van Telenet is het afgelopen jaar sterk in waarde gedaald. Een jaar geleden schommelde de koers nog rond 30 euro. Er is dan ook veel onzekerheid rond het bedrijf. Telenet is er niet in geslaagd om de Waalse operator VOO over te nemen. Bovendien zal er binnenkort een vierde mobiele operator in België starten en is er nog geen groen licht van de autoriteiten voor de samenwerking met netbeheerder Fluvius om glasvezel uit te rollen.

Het Amerikaans telecombedrijf Liberty Global heeft wereldwijd verschillende grote bedrijven in handen. Zo is het bedrijf ‘Liberty Media’ verantwoordelijk voor de exploitatie en promotie van het Formule 1-wereldkampioenschap. Liberty Global is de grootste kabelaar in Oostenrijk, België, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Ierland, Duitsland, Nederland, Polen, Slowakije, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/08/telenet-introduceert-niet-doorspoelbare-reclame/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Liberty Global wil Telenet overnemen en doet voorwaardelijk bod van 22 euro per aandeel”

  1. Ze zullen nog raar staan te kijken, die Amerikanen. Ik heb op de eerste etage TV met Telenet digicorder, en in een andere ruimte, beneden, Telenet TV ‘met een kaartje’. De meest gebruikte TV staat in de woonkamer en is proximus, die hier ten huize ook internet, vaste tel lijn en mobiele telefoon levert. Ergens in januari kregen we een schrijven van proximus waarin werd aangekondigd dat, mocht er nog geen glasvezel in de straat liggen, en dan tot in huis, per 31/12/2023 internet, digitale tv en vaste lijn worden gestopt! Als ik kijk naar de gemeente Hasselt, waar alleen in de binnenstad (binnen de Kleine Ring (de Groene Boulevard van Stevaert) glasvezel ligt en men nu begint uit te rollen in Kiewit, kan het nog een hele tijd duren voor onze wijk en straten in zuid-Hasselt aan de beurt zijn. In een verdere reactie laat profiles weten te hopen hun 4,2 miljoen klanten vóór 2028 allen van glasvezel voorzien te hebben! In het slechtse geval, dus ook Telenet klanten, een dikke vier jaar zonder internet en tv. Vanaf 1 januari 2024 mag het kopernetwerk immers niet meer gebruikt worden.

  2. Op TIPIK (RTBF 2) zit toch gewoon, als het F1 is, de volledige uitzending op zaterdag en zondag. Live uitgezonden, en op te nemen op TV, en tal van vorige uitzendingen op internet mediatheek.

  3. Wanneer start het onderzoek naar handel met voorkennis? Of is dit in tegenstelling tot bij de CEO van een ander telecombedrijf niet belangrijk wegens niet politiek interessant?

Plaats een reactie

Delen