Enthousiaste fans vieren de introductie van plantaardige 'fried chicken' in een KFC-restaurant. Foto Twitter

Enthousiaste fans vieren de introductie van plantaardige 'fried chicken' in een KFC-restaurant. Foto Twitter

Uncategorized

Moeder Conner Rousseau heimelijk aangesteld als voorzitter socialistisch ziekenfonds

Simon Segers

Christel Geerts (61), moeder van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en voormalig burgemeester van Sint-Niklaas, is in oktober aangesteld als de nieuwe voorzitter van de socialistische mutualiteit Solidaris.

Vooruit zit sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet langer in de lokale coalitie van Sint-Niklaas. Geerts verliet afgelopen januari nog maar de gemeenteraad en beëindigde zo formeel haar politieke carrière. Rousseau bedankte zijn moeder voor haar inzet tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij. Hoewel de voormalige politica toen reeds haar mandaat als voorzitter van het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten had opgenomen, werd daar niks over gezegd. Volgens De Morgen is er ook op internet geen informatie over haar aanstelling terug te vinden.

Geknipte kandidaat

Een informatiebron van De Morgen gelooft dat de beslissing een teken van toenadering is van Solidaris naar de partijtop van de socialisten. “Christel is al jarenlang vrijwilliger bij de socialistische mutualiteit”, sprak een woordvoerder van Rousseau. “Ze is ook hoogleraar gerontologie. En als moeder van Conner komt de goede band met de partij hen natuurlijk goed uit. Leg die drie samen, en dan weet je waarom ze de geknipte kandidaat is en waarom de raad van bestuur haar voorgedragen heeft.”

Conner Rousseau schiet goed op met Paul Callewaert, secretaris-generaal van Solidaris. Volgens een andere bron van DM is het een evidentie dat Conner invloed heeft gehad bij de aanstelling van zijn moeder. De Vooruit-voorzitter ontkent echter alle betrokkenheid, en beweert dat zijn mening enkel gevraagd werd nadat zij reeds als kandidaat in overweging werd genomen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

16 gedachten over “Moeder Conner Rousseau heimelijk aangesteld als voorzitter socialistisch ziekenfonds”

  1. Ik dacht altijd dat Macron en zijn politieke godmother die hem bestuurt heel grappig was, tot ik dit nieuws lees. Waarom je pion trouwen als je hem zelf kan baren? Fairy godmother en droomprins uit Shrek3 all over again.

  2. ze beseffen dat 2024 voor de vivaldidioten een afgrond gaapt en daaro dat ze nog vlug enkele rijkelijke postjes in beslag nemen vooraleer de deurwaarder er beslag op legt

  3. De grote vriend van BDW weet dat hij hiermee makkelijk zal wegkomen. Ik zal u steunen in uw stikstofdossier maar kijk ondertussen even de andere kant uit als ik met PVDA samen lokaal regeer en als ik een paar extra politieke benoemingen regel. Wat een walgelijk politiek graaispelletje men blijft spelen…en ondertussen klagen dat de kloof met de burger groter wordt en dat het de fout van de kiezer is dat het onmogelijk wordt een regering te vormen. Zowel vivaldi II als de nieuwe Vlaamse regering zullen de coalitions of losers worden, kortom elkaar opvolgen als losers.

  4. Dat van die fout van de kiezer is in dit kiessysteem terecht hoor. Maar er is ook zoiets als politieke verantwoordelijkheid om het kiessysteem zo democratisch mogelijk te maken en daar heeft onze elite het enorm moeilijk mee. Democratie is herleid tot een zootje elitaire mensen die samentroept in een conglomeraat van moralisten in miniscule partijtjes en die bepaalt wat jij en ik moeten slikken, omwille van hun zelfverklaarde hoge mortaliteit. Zijzelf dragen de gevolgen niet, maar de schlemiel in zijn middelmatig bestaan betaalt de rekening, zowel qua sociale vervreemding als in zijn portemonnee.

Plaats een reactie

Delen