Eerste F-35 voor België van de band gerold | PAL X

F-35 bij de voorstelling in Texas. Belga

Uncategorized

Nauwe Chinees-Russische banden “noodzakelijk” volgens Chinese minister

Wannes Neukermans

Nauwere banden tussen China en Rusland zijn volgens de nieuwe Chinese minister van Buitenlandse Zaken “noodzakelijk”. “Sancties en druk zullen het probleem niet oplossen”, vertelde hij over de oorlog in Oekraïne. Zelf sluit hij toekomstige wapenleveringen aan Rusland niet uit.

“Ofwel stoppen de vijandigheden en wordt de vrede hersteld, dan kan het proces van politieke regeling beginnen”, vertelde Qin Gang, die sinds kort de minister van Buitenlandse Zaken is in China. “Sancties en druk zullen het probleem niet oplossen.” Gisteren vertelde een Hongaarse minister nog ongeveer hetzelfde.

Taiwan en Rusland

China spreekt nog steeds niet van een invasie, maar beschrijft de Russische inval in Oekraïne nog steeds louter als een “conflict tussen twee landen”. Volgens Qi Gang is het Westen verantwoordelijk voor een escalatie en is militaire steun van de Chinezen aan de Russen niet uitgesloten. “Waarom vragen de VS aan China om geen wapens te leveren aan Rusland, terwijl ze wapens blijven verkopen aan Taiwan?”

Tegelijkertijd beweerde de Chinese president Xi Jinping dat de economische vooruitgang van zijn land de afgelopen jaren is gestuit op “onderdrukking en sabotage” door westerse landen. “Met name de westerse landen, aangevoerd door de VS, streven naar een verregaande beteugeling, uitsluiting en onderdrukking van China”, aldus Xi.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/chinese-wapens-voor-rusland/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Nauwe Chinees-Russische banden “noodzakelijk” volgens Chinese minister”

  1. Mag China of Rusland dan niet zijn eigen vrienden kiezen ? Op de sociale media in die landen lees ik steeds meer het woord “vijand” als ze het over de VS hebben. Met recht en reden !

Plaats een reactie

Delen