Cd&v doet Jean-Luc Dehaene herleven met AI in reclamefilmpje | PAL X

Dehaene in het reclamefilmpje. Twitter

Uncategorized

Ook kabinet-De Croo moet inbeslagnames vrezen door dwangsommen

Wannes Neukermans

De goederen van Fedasil en het kabinet van staatssecretaris De Moor zijn niet voldoende, dus heeft een deurwaarder nu een bevel tot betaling betekend aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Dat zegt advocate Marie Doutrepont, die 22 Afghaanse en Burundese asielzoekers vertegenwoordigt die geen opvangplaats hebben gekregen.

In totaal is Fedasil al bijna 6.000 keer veroordeeld door de arbeidsrechtbank, waarbij er meer dan 1.000 veroordelingen door het Europees Hof van Justitie zijn toegevoegd. De totale som van de dwangsommen bedraagt 278,5 miljoen euro, waarbij het voor de 22 cliënten van Doutrepont gaat om een bedrag van 82.000 euro.

Deurwaarder

Omdat de Belgische regering systematisch weigert de dwangsommen te betalen, heeft een deurwaarder een bevel tot betaling betekend aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Het kabinet moet de deurwaarder een lijst bezorgen van goederen van de Belgische staat die niet essentieel zijn voor de werking ervan en in beslag genomen kunnen worden. Als er geen lijst wordt geleverd, volgt er beslag. Eerder heeft een deurwaarder al spullen in beslag genomen bij Fedasil en het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor.

Volgens Doutrepont zal de verkoop van de spullen van het kabinet van De Moor niet genoeg zijn om het bedrag van 82.000 euro aan dwangsommen te dekken. Daarom hopen de advocaten dat er op het kabinet van de premier meer waardevolle spullen in beslag genomen kunnen worden. Het uiteindelijke doel is om de regering te overtuigen om de dwangsommen te betalen en zo inbeslagnames te voorkomen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/dwangsommen-die-fedasil-boven-hoofd-hangen-lopen-op-tot-2785-miljoen-euro/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Ook kabinet-De Croo moet inbeslagnames vrezen door dwangsommen”

Plaats een reactie

Delen