Van Grieken luidt alarmbel: "Migratiedeal zal van België hét immigratieland van Europa maken"

Tom Van Grieken. Photo News

Uncategorized

Van Grieken luidt alarmbel: “Migratiedeal zal van België hét immigratieland van Europa maken”

Anton Schelfaut

Het kernkabinet van de federale regering heeft vannacht een akkoord gesloten over de aanpak van de asielcrisis in België. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken waarschuwt dat België hierdoor “hét migratieland van Europa” dreigt te worden.

Het kernkabinet is het woensdagnacht eens geworden over een migratiedeal. Die houdt in dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) structureel extra opvangplaatsen zal creëren, bijvoorbeeld via containers, op voorwaarde dat de achterpoortjes in de Opvangwet worden gesloten.

Voor Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken houdt het akkoord geen échte verstrenging in. Hij wijst erop dat de genomen maatregelen al in de wet voorzien zijn, maar vandaag simpelweg niet worden toegepast. Dat in ruil daarvoor 700 extra opvangplaatsen worden gecreëerd, is hem een doorn in het oog.

“Echt schaamteloos dat De Moor laat uitschijnen dat haar nieuwe maatregelen ‘streng’ zouden zijn”, reageert hij op Twitter. “De regering begint zandzakjes uit te delen, maar laat de dijkbreuk open staan. Straffer nog: in vele gevallen mag je het water zelf niet terugpompen. De Moor wil ons blij maken met een halfdode mus.”

Immigratieland

Dat het verbod om kinderen op te sluiten in gesloten centra nu wettelijk verankerd zal worden, betekent volgens Van Grieken dat “een illegaal met een baby zeker is dat hij 18 jaar lang niet teruggestuurd kan worden”. Daarom vreest de Vlaams Belang-voorzitter dat “nog meer gelukzoekers hun kinderen zullen meesleuren op hun gevaarlijke illegale tocht”. “Om nog maar te zwijgen over de persoonlijke drama’s voor kinderen die hier een aantal jaren verblijven en een vriendengroep hebben opgebouwd, om dan te worden teruggestuurd”, schetst hij.

Van Grieken waarschuwt dat de migratiedeal “van België het immigratieland van Europa” dreigt te maken. “Er zijn niet te weinig opvangplaatsen, maar te veel asielzoekers. Nicole, ons land zit vol!”, besluit hij.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1633710451312795648

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Van Grieken luidt alarmbel: “Migratiedeal zal van België hét immigratieland van Europa maken””

  1. Het is concreet weer meer “Vreemd volk eerst, Eigen Volk kan verrekken”. M.a.w. pure & onversneden autochtonofoob en xenofiel Vivaldi wanbeleid. Spijtig dat ons onbarmhartig electoraal vonnis pas na de volgende verkiezingen zal kunnen.

  2. Vluchtelingenwerk Vlaanderen heeft ondertussen reeds laten horen dat er, ondanks dit plan, nog steeds onvoldoende plaatsen zijn. Wanneer gaat men de medewerkers aan deze NGO eens verplichten zelf een paar asielzoekers, vluchtelingen en, beter nog, afgewezen asielzoekers in eigen huis op te nemen om zichzelf eens rekenschap te geven wat het woord “overlast” betekent ?

  3. Toen ik hoorde en zag dat men containers zou plaatsen voor Oekr.werd ik me bewust dat dit de ideale manier zal zijn om migranten op te vangen en te onderhouden.Nu zou er naast deze container ook een bankautomaat moeten geplaatst worden zodat die migranten niet te ver moeten lopen om hun geld af te halen.Ieder stad of dorp zal nu aan de rand een containerdorp kunnen plaatsen,de ene een groot de ander een kleiner en aan de kust is er plaats zat.JM,hou er de moed in.Liekens zal mobiele WC kunnen plaatsen,onze meisjes zullen vlug beseffen dat ze langs die containers niet moeten wandelen tenzij hun ouders aanhangers van de vivaldi-regering zijn,dan is er geen probleem.

  4. Kijk, in heel deze migratie beweging, is het betreurenswaardig dat er mensen in peniebele omstandigheden moeten aanlanden. Zoals men ons bericht vallen er daarbij jaarlijks honderden dooden. Écht betreurenswaardig. Waarom neemt men hier geen voorbeeld aan de Afrikanen zelf. Het was in 2018, dat een bootje met kadidaat migranten naar het welvarend eiland, van Guinée Equitorial voer. De bestuurders van Malbou, hebben dát accuraat en in een taal die Afrkanen, zeer goed begrijpen, geklaard. Het is spijtig van die16 slachtoffers toen, maar de bood(t)schap was duidelijk begrepen : er komen sindsdien geen migranten bootjes meer. Klare taal en handelen zonder dralen. We kunnen van de Afrikanen nog veel leren. Migranten hier lachen om onze ruggengraat looze aanpak.

  5. Ik denk dat je gelijk hebt. Maar de sentimentele, emotionele missionarissen van vandaag in het westen hebben liever tienduizend doden voor hun morele hoogstaandheid veil dan een adequaat signaal van “Dit accepteren we niet”, dat héél veel minder slachtoffers eist. Het doet me denken aan de vraag: “Stel: Een trein volgt zijn normaal traject en zal, als er niet wordt ingegrepen, 10 spoorwegarbeiders doden. Als je de wissel overtrekt dan zal 1 arbeider sterven door dezelfde trein die zijn normale traject niet volgt. Wat doe je? Resultaat van de bevraging? Linkse mensen zijn niet geneigd de wissel over te halen, rechtse mensen zijn geneigd de 10 arbeiders te sparen. Hetzelfde dilemma is er bij een vliegtuig met terroristen aan boord, die dreigen het vliegtuig, met 100 passagiers aan boord, te laten neerstorten op een stad van 70.000 inwoners. De vraag? Schiet je dit vliegtuig uit de lucht? Blijkbaar is links geneigd de 70.000 mensen op te offeren. En dat is wat je ook ziet in dit verhaal. Links is bereid de maatschappij, die er uiteindelijk voor kan zorgen dat wie hulp nodig heeft, die ook krijgt, op te offeren aan individuelen, die door onverantwoordelijk gedrag zichzelf en soms vrouw en kinderen in gevaar brengen. Dat is links met hun sentimentele praatjes, die stinkende wonden maken.

  6. Subsidie kraan naar “Vluchtenlingenwerk” potdicht draaien. Waarom zouden wij ONZE eigen ondergang xenofiel dienen te financieren met ONS eigen belastinggeld, zouden wij dan masochisten wezen ?

Plaats een reactie

Delen