Ventilus-protest in Brussel. Photonews

Uncategorized

Ventilus zal waarschijnlijk tweehonderdtal gezinnen treffen

Wannes Neukermans

Om de elektriciteit van de (geplande) nieuwe offshore windmolenparken aan land te krijgen, moet de Vlaamse regering vrijdag beslissen welke van de vijf Ventilus-tracés de voorkeur geniet. Maar eigenlijk is er maar één traject voor de hand liggend. In het traject dat deels langs de E403 gaat worden slechts een tweehonderdtal gezinnen getroffen. Bovendien zal een deel van de lijn ondergronds lopen.

8 tot 12 kilometer en een heel deel langs de snelweg E403, waarlangs weinig mensen wonen. Op die manier blijft de hinder van de Ventilus-hoogspanningslijn beperkt tot een kleine tweehonderd gezinnen. Die gezinnen zouden zo dicht bij de hoogspanningslijn wonen dat ze de stralingsnorm die de Vlaamse regering wil invoeren zouden overschrijden – en dus moeten verhuizen.

Volgens de plannen kan de Ventilus-lijn acht, hoogstens twaalf kilometer ondergronds. Toch blijven actievoerders pleiten voor een volledig ondergrondse lijn. Over het rapport-Westermann, dat volgens de Vlaamse regering een ondergrondse lijn uitsluit, bestaan namelijk verschillende interpretaties.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/volgens-vlaams-belang-kan-ventilus-toch-nog-ondergronds/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Ventilus zal waarschijnlijk tweehonderdtal gezinnen treffen”

Plaats een reactie

Delen