Leden van Vlaams Belang Jongeren voeren actie nabij het rectoraat van de Universiteit Gent. Foto VBJ

Leden van Vlaams Belang Jongeren voeren actie nabij het rectoraat van de Universiteit Gent. Foto VBJ

Uncategorized

Vlaams Belang Jongeren voeren actie aan UGent na uitspraken prof Dumolyn

Simon Segers

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken beschuldigde professor geschiedenis Jan Dumolyn (UGent) er deze week van hem met de dood bedreigd te hebben. “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en die schoten fascisten gewoon dood”, zou Dumolyn dinsdag volgens Van Grieken gezegd hebben op een Jobbeurs van studentenvereniging Politeia Gent. Vlaams Belang Jongeren (VBJ) deelde naar aanleiding van dat voorval donderdagnamiddag stickers en pamfletten uit aan het rectoraat en aan het Universiteitsforum van de Universiteit Gent.

“Geen communisten aan onze unief” valt er op de stickers en pamfletten van de jongerenpartij te lezen. “Uiteraard staat het iedereen vrij eender welke overtuiging aan te hangen. Wij zijn voor absolute meningsvrijheid, maar de grens ligt bij dreigen met geweld. Een doodsbedreiging door een professor aan een parlementslid is niet één brug, maar twee bruggen te ver. Die typische communistische terreur heeft géén plaats aan de unief ”, stelde VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. De VBJ-leden deelden de stickers en pamfletten uit aan studenten en medewerkers van de Gentse universiteit. Rector Rik Van de Walle lijkt voorlopig niet geneigd om professor Dumolyn op het matje te roepen en nuanceert de zaak. “Bij ons mag iedereen vrijuit denken en spreken. Binnen de marges van wat de wetgeving toelaat”, verklaarde hij op Twitter.

Animal Farm

“Op onze folders staat een varken in een communistisch uniform, een verwijzing naar George Orwells ‘Animal Farm’”, sprak VBJ Gent-voorzitter Ywein Joris. “‘All animals are equal but some animals are more equal than others’Zo ook aan de Gentse Universiteit: Dries Van Langenhove kreeg een onmiddellijke schorsing en een interne tuchtprocedure op zijn dak nog voor hij zelfs maar gehoord werd. Maar de rector springt persoonlijk in de bres voor professor Dumolyn, een notoir communist en voormalig kandidaat voor de PVDA, wanneer die doodsbedreigingen uit aan verkozen politici. Er zit iets grondig scheef aan de Gentse universiteit”, aldus Joris. Vlaams Belang Jongeren verzoekt de universiteit om duidelijk te stellen dat dreigen met geweld niet zonder gevolgen blijft.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/prof-ugent-maakt-pistoolgebaar-richting-van-grieken-mijn-grootouders-schoten-fascisten-en-nazis-gewoon-af/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Vlaams Belang Jongeren voeren actie aan UGent na uitspraken prof Dumolyn”

  1. “Er zit iets grondig scheef aan de Universiteit van Gent” – en niet alleen aan de universiteit me dunkt: heel het Gentse stadsbestuur is links tot wel heel erg links. OK, dat mag, daar hebben de Gentenaars voor gekozen, en net zo min als je rechts bent je niet automatisch slecht bent, geldt dat ook voor links. Het probleem zit in het feit dat links zich de ware en enig juiste godsdienst waant, waar rechts “des duivels” is, allez volgens de heilige linkse kerk toch, en die mogen hun mond niet opendoen of ’t kot is te klein.

  2. Na ’68 werden universiteiten marxistische indoctrinatiecentra. Instituten van waarheidsmakers in de plaats van waarheidszoekers. Feiten worden er ondergeschikt aan meningen. Maakbare maatschappij, relativisme en gelijkheidsprincipes. De waarheid bestaat niet meer en mag niet meer worden onderzocht. Ze mag zelfs niet meer worden uitgesproken.

  3. Zie Herman Van Goethem. De waarheid rond het probleem van allochtone derde generatie jongeren, ook al werd ze plastisch onder collega’s geuit, leidde tot een schorsing, terwijl er bij de gestapomethodes gebruikte spionagetechnieken geen enkele kritische opmerking van de rector kwam. Na een een interview op de radio snap ik wel de reactie van de rector, die heel aangegrepen werd door het lot van een particulier joodse familie die slachtoffer was van het naziregime en haar anti joods propaganda. Uiteraard moet dit onze waakzaamheid scherp houden, maar de rector vergist zich als hij denkt dat hij dezelfde praktijken van een nazistisch regime mag goedkeuren op twee van zijn twee professoren, die terecht wijzen op een heel groot probleem in onze samenleving. Het kan zijn dat deze professoren zich onder elkaar nogal direct hebben uitgedrukt om de waarheid te duiden, maar dat is geen reden voor de rector om deze mensen te schorsen, rector Van Goethem keurt de methodologie van afluisterpraktijken en verbloeming van ware problemen goed, en is mijn ogen onbekwaam om een rector te zijn die opleiding geeft aan wat de toekomstige elite van onze maatschappij hoort te zijn. Arme maatschappij die afhangt van een door sentiment en met pauwenveren getooide elite, in plaats van een door rede geïnspireerde, gevoelige, empathische, verantwoordelijke personen die zich ontfermen om de maatschappij die hen alle kansen heeft gegeven om ons de weg te wijzen. Enige consideratie voor wie hen heeft grootgebracht en groot gemaakt, ontbreekt bij deze elite, die spuwt op de klei waaruit ze getrokken zijn.

  4. Die Antwerpse rector had ooit eens blijk gegeven van arrogante autochtonofobe pretentie door de Univ als vermeend……”te wit” te catalogeren!!!!!!! Uiteraard bedoelde hij “te blank” maar elk politiek-correct blinde vlekken netvlies beseft niet dat men door zijn blanke hand op een wit blad papier te leggen wel degelijk objectief-correct zonder politiek-correcte censuur een onderscheid zou kunnen constateren tussen “blank” en “wit”.

  5. Als je vroeger een Duitser doodschoot tijdens de bezetting, of er kwam een Duitser in verdachte omstandigheden om, dan werden er mensen van het dorp of het straat geplukt en kreeg je een paar uur de tijd om de verzetslieden aan te wijzen of ze knalden iedereen overhoop. Als je een dier slachtte uit je veestapel omdat je gezin honger had, of de oogst niet af stond aan de Duitse bezetters ging je de trein op en zag niemand je ooit weer. De Duitse bezetter was in feite een soort communist, en hun partij heette de arbeiderspartij net zoals alle andere communisten. De Joden waren voor Hitler wat de Koelaks waren voor communisten. Een professor zou beter moeten weten. Zijn grootouders waren dikke vette leugenaars.

Plaats een reactie

Delen