Vlaams Belang wil bodycams voor buschauffeurs na nieuw geval van agressie

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Vlaams Belang wil bodycams voor buschauffeurs na nieuw geval van fysieke agressie

Anton Schelfaut

Vlaams Belang pleit ervoor om alle buschauffeurs uit te rusten met een bodycam, nadat een chauffeur woensdagavond in Genk het slachtoffer werd van fysieke agressie. Naar aanleiding van het incident is donderdagochtend in alle Limburgse stelplaatsen van vervoersmaatschappij De Lijn een spontane staking uitgebroken.

In Limburg hebben chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn donderdagochtend spontaan het werk neergelegd na een nieuw geval van agressie tegen een buschauffeur in Genk. De man kreeg gisteravond rake klappen te verwerken nadat hij tegen een passagier had gezegd dat er op zijn bus niet gevapet mocht worden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Lik-op-stukbeleid

Met hun spontane stakingsactie willen de chauffeurs het toenemende fysieke en verbale geweld op het openbaar vervoer aan de kaak stellen en een betere bescherming eisen. De actie kan op sympathie rekenen van Vlaams Parlementsleden Chris Janssens en Wim Verheyden (beiden Vlaams Belang). Zij pleiten voor een “krachtig lik-op-stukbeleid” om de agressie tegen buschauffeurs aan te pakken.

Daarnaast wil Vlaams Belang in navolging van de controleurs ook alle buschauffeurs uitrusten met bodycams. “Dit heeft niet alleen een afschrikkingseffect, maar vergemakkelijkt in geval van agressie ook de opsporing van de dader achteraf”, aldus Verheyden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vlaams Belang wil bodycams voor buschauffeurs na nieuw geval van fysieke agressie”

  1. Dweilen met de kraan open!! Is het verwonderlijk dat de Lijn geen chauffeurs vindt?? ’s Morgens naar de stelplaats en ’s avonds in het beste geval ontwaken in een ziekenhuisbed!!?? Met dank aan het jarenlange pamperbeleid van Justitie en politiek!!

  2. Bussen moeten met electronisch alarm uitgerust worden dat bij ordeverstoring kan geactiveerd worden naar de 101. In de stad Genk heeft de politie/de Lijn neem ik aan de capaciteit om illico bijstand te bieden. Zo niet, moet de minister van Binnenlandse Zaken zich nuttig maken met het opstarten van mobiele patrouilles die het openbaar vervoer moeten beschermen. Passagiers die illegaal geweld gebruiken tegen de buschauffeurs of andere passagiers moeten boetes krijgen van minimum 2500 euro en levenslang verbod om te reizen met het openbaar vervoer.

Plaats een reactie

Delen