Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Uncategorized

Duitsland ziet tweede ambtstermijn van commissievoorzitter Von der Leyen wel zitten

Wannes Neukermans

Ook op Europees niveau begint de geruchtenmolen op gang te komen, in aanloop naar de verkiezingen van 2024. Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen bevestigt noch ontkent voorlopig of ze zichzelf wil opvolgen, maar de Duitsers willen maar al te graag dat er een Duitser aan het hoofd van de Commissie blijft staan.

Na de Europese verkiezingen dragen alle lidstaten een kandidaat voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie voor. Die kandidaat moet nadien worden goedgekeurd via een absolute meerderheid in het Europees Parlement.

Duitsers onder elkaar

Hoewel Ursula Von der Leyen als christendemocrate niet tot dezelfde politieke familie als de sociaaldemocratische bondskanselier Olaf Scholz behoort, heeft die laatste al informeel aangegeven dat hij een tweede termijn van Von der Leyen zou steunen. Dat schrijft POLITICO. Omdat ze ook een Duitser is en verschillende ministerposten had in opeenvolgende Duitse regeringen.

Vooralsnog weigert commissievoorzitter Von der Leyen iets anders dan “geen commentaar” te reageren wanneer er haar gevraagd wordt of ze een tweede termijn ambieert. Het voorzitterschap van de Commissie, de “regering” van de EU, wordt vaak gezien als de belangrijkste functie binnen de EU. Tijdens de coronacrisis werd duidelijk hoe Von der Leyen een belangrijke rol speelde in de onderhandelingen over de gezamenlijke aankoop van vaccins door de lidstaten.

Von der Leyen werd in december 2019 voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgde de Luxemburger Jean-Claude Juncker – ook een christendemocraat – op.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/02/new-york-times-sleept-ursula-von-der-leyen-voor-de-rechtbank-omdat-ze-pfizer-smsen-niet-wil-publiceren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “Duitsland ziet tweede ambtstermijn van commissievoorzitter Von der Leyen wel zitten”

  1. Het huidige links -groene Duitsland met een blauw aanhangwagentje ziet het misschien zitten maar de rest van Europa niet, het beste zou zijn om die Europe commissie die bestaat uit gebuisde en zeker niet verkozen politici afte schaffen. Deze vet betaalde politici hebben geen enkele meerwaarde voor Europa en haar bevolking.

  2. In Ursula von der Leyen, een onverkozen leider en dus dictator van Europa, zie ik vooral een telg van de globalistische, graaiende elite, wiens belangen op geen enkele manier overeen stemmen met deze van gewone Europeanen.. Wat mij betreft mogen Ursula en haar functie geschrapt worden.

  3. Ik niet. Sowieso geen EU meer. Een biljoenen verslindende dictatoriaal instituut. Wat is de kreet van dat grote Duitse media / elektronica bedrijf ook weer? “Ik ben toch niet gek”.

  4. Was dat nu niet de dame die met veel rumoer de energiecrisis ging oplossen en de oneerlijke berekening van de elektriciteitsprijzen zou aanpakken ? De prijzen worden nog steeds gekoppeld aan de gasprijs waardoor bepaalde energieproducenten slapend rijk worden. Veel geblaat, weinig wol !

  5. Misschien eerst eens slagen in het oplossen van 1 van de meest prangende problemen?:

    Het omkeren van die ‘wir schaffen dass’ -catastrofe iplv te struisvogelen à la mensenrechten-verplichtingen.

Plaats een reactie

Delen