Vlaanderen slaat munt uit erfenissen

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Kamerlid Groen: “We hebben nood aan meer Tinne Van der Straeten in deze regering”

Simon Segers

Kim Buyst, federaal parlementslid voor Groen, heeft tijdens een tussenkomst in de Kamer partijgenote en federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten geprezen.

Kamerlid Buyst waarschuwde tijdens haar interpellatie voor overlijdens als gevolg van hittegolven in toekomstige zomermaanden. “U weet evengoed als ik dat de strijd tegen de klimaatcrisis onze topprioriteit moet zijn”, richtte ze zich tot premier De Croo. “En ook heel veel Belgen weten dat. Ze zetten zich dagelijks in door met de fiets naar het werk te gaan, hun huizen te isoleren en lokaal te kopen. Zij verwachten terecht dat de politiek zich ook inzet voor die klimaatcrisis.”

Zij sprak verder met veel bewondering over de ambities om nieuwe windmolenparken op zee te bouwen die eerder deze week op de Noordzeetop in Oostende zijn overeengekomen. Buyst maakte dan ook van haar spreektijd gebruik om partijgenoot Van der Straeten te lauweren. “Laat dat mijn oproep zijn aan u en aan Vivaldi. Dit is waarvoor we moeten staan: dromen realiseren en resultaten boeken. Meneer de premier, we hebben nood aan meer Tinne Van der Straeten in deze regering”, besloot ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

18 gedachten over “Kamerlid Groen: “We hebben nood aan meer Tinne Van der Straeten in deze regering””

  1. Molentjes, afhankelijk van wispelturige weersomstandigheden. Dé oplossing van Groen. Een solide oplossing via kernenergie wordt gesaboteerd door ideologische blindgang. Al het geld dat we investeren in windmolens is verloren voor investeringen in de energie van de toekomst, kernenergie. Groen heeft zijn geitenwollensokken nog niet afgedaan en is nefast voor gemeenschap en maatschappij.

  2. Die trezebees heeft te veel aan de groene snuif gehangen denk ik.
    We hebben niet eens de industriële of logistieke capaciteit om duizenden windmolens te plaatsen.
    We hebben niet eens genoeg elektrische capaciteit om duizenden bakfietsen op te laden op weg naar de lokale boer.
    Hopelijk zitten van der straeten en volslagen idiote consoorten in 2024 op den dop om hun eigen ‘dromen te realiseren’.

  3. we hebben net een passage gehad van een andere groen serpent,nl SS van grécolo,en nu dit addergebroed moeten aanhoren is van het ergste te veel.Ik vraag me af of er bij grécolo niemand is met enige realiteits zin,ik zal den bjorn nog missen.

  4. Als we een derde wereldland willen worden, hebben we inderdaad meer Groen en vooral meer Van Der Straeten nodig. Haal er dan nog meer PS-Sinterklaaspolitiekers bij en het is helemaal om zeep !

Plaats een reactie

Delen