Qatar als diplomatieke hoeksteen in Gaza

Gebombardeerd huis in Gaza. Photonews

Uncategorized

Lachaert (Open Vld): “Wie werkt en onderneemt moet liberaal stemmen, niet links”

Simon Segers

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert poogde zijn partij te profileren als de vanzelfsprekende keuze voor de werknemer tijdens een discussie over de Dag van de Arbeid. “Werknemers hebben er alleen nog maar belang bij om liberaal te stemmen, als je het mij vraagt”, sprak hij in De Zevende Dag.

Hoewel 1 mei eind 19e eeuw uit de socialistische beweging is ontsproten, vieren ook andere partijen, zoals bijvoorbeeld Vlaams Belang, dat gebeuren. PVDA-politicus Peter Mertens benadrukte echter dat het nog steeds een linkse strijddag betreft. “1 mei is een historische dag van de Arbeidersbeweging, rond de achturige werkdag. Het is al 135 jaar van de georganiseerd vakbeweging, de socialisten en marxisten. Het is een linkse strijddag”, aldus Mertens.

Doorgeslagen links discours

“Wat heeft Open Vld dan te zoeken op de Dag van de Arbeid?” richtte presentatrice Lisbeth Imbo zich tot de Open Vld-voorzitter. Lachaert betoogde vervolgens voor de meerwaarde die zijn partij voor de werkzame bevolking kan betekenen. “Werknemers hebben er alleen nog maar belang bij om liberaal te stemmen, als je het mij vraagt. Het is ooit begonnen met die achturige werkdag, en dat ging toen over het lot van de bescherming van werknemers in industriële tijden. Vandaag is dat linkse discours compleet doorgeslagen naar een opbod van altijd maar meer voordelen en overheidsuitgaven en altijd maar minder werken. Dat is onhoudbaar en onbetaalbaar, zo gaan we onze economie gewoonweg vermoorden. Al wie in dit land werkt en onderneemt moet liberaal stemmen, niet links.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Lachaert (Open Vld): “Wie werkt en onderneemt moet liberaal stemmen, niet links””

  1. De ultralinkse liberalen zijn hun eigen doodvonnis aan het tekenen door één jaar voor de verkiezingen te beweren dat ze in de linkse Vilvaldi-regering eigenlijk niet op hun plaats zitten (terwijl iedereen hen nu wel associeert met links). Daar hebben ze feitelijk wel gelijk in maar aan de vetpot zitten is natuurlijk prettiger dan van de “kruimels” (die nog meer dan groot genoeg zijn) te moeten leven.

  2. Open Vld zit in de regering, en als ik naar hun begrotingscijfers kijk is het mij wel duidelijk wie onze economie aan het vermoorden is. Nee dank u Liegbert, ik stem wel verder VB.

  3. VerhofTAKS heeft toch altijd gezegd dat de pvv een link(s)e partij is. Toch een populist die laFaert, en nu kazakkendraaien en liegen, dat zijn de Gliberalen ten voeten uit. En zeg tegen uw collega Q dat hem zijn biezen moet pakken en heel dat corrupt justitie ook. Laat Nederland hun justitie plaats nemen, het zal de slachtoffers ten goede komen en alle idiote rechters, procureurs en advocaten eruit.

  4. Wie niks doet en in zijn hangmat wil blijven liggen, genietend van onze eindeloze sociale zekerheid, stemt in Walonië op PS of PTB en in Vlaanderen op Groen. Vooruit is al te zeer gericht op werken, Groen is eigenlijk de PS/PTB van Vlaanderen. In Vlaanderen zijn er weinig werklozen en dat zie je dan ook aan de cijfers van Groen.

Plaats een reactie

Delen