Protest op eetfestijn Vlaams Belang Gent: "Geen plek voor racisme"

Foto: Facebook

Uncategorized

Protest op eetfestijn Vlaams Belang Gent: “Geen plek voor racisme”

Simon Segers

In de Brugse Poort hebben een dertigtal buurtbewoners het jaarlijkse steakfestijn van de Gentse afdeling van Vlaams Belang verstoord. Johan Deckmyn, ondervoorzitter van de lokale afdeling van de partij, liet aan HLN weten dat ze zich niet zullen laten intimideren.

Op het eetfestijn was ook Vlaams Volksvertegenwoordige en Forza Ninove-voorzitter Guy D’haeseleer aanwezig. Afgezien van wat geroep tussen de twee kampen, gooide een van de demonstranten een brik Aryan yoghurt naar de Vlaams Belang-sympathisanten. Een van de aanwezigen beantwoordde dat door vervolgens een bierfles terug te gooien. De situatie escaleerde niet verder, en de betogers vertrokken.

Onrust stoken?

In de wijk waren affiches met de slogan ‘Brugse Puurt, Solidaire Buurt. Geen plek voor racisme’ verspreid. “In onze buurt is geen plaats voor racisten. Ik vraag me oprecht af wat Vlaams Belang hier komt zoeken. Er was dat op dat eetfestijn helemaal niemand van de buurt. Volgens ons is deze locatie bewust gekozen om onrust te stoken”, verklaarde Actievoerder Lucie Blondé.

Deckmyn reageerde eveneens: “Dit is al het derde jaar op rij dat we hier in de Reynaert ons eetfestijn organiseren. Het is triest dat een gezellige en sociale activiteit dergelijke haatreacties veroorzaakt. Zelf gunnen wij ieders recht op verzamelen. We laten ons echter in ieder geval niet intimideren, wel integendeel: we zijn meer dan ooit vastberaden om Gentse volkswijken als de Brugse Poort niet en nooit los te laten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Protest op eetfestijn Vlaams Belang Gent: “Geen plek voor racisme””

  1. De vermeende verdraagzaamheid(sic) van Links houdt op, daar waar ze niet meer volkomen congrueert met anderman’s ideologie, want door concipieert Links het als imaginaire….. “haat spraak” !

  2. -solidaire buurt- en op de foto staan enkel blanke deugmensen. Ze hebben zelfs het obligate negerke niet kunnen vinden om te betogen wat aangeeft hoe ‘urgent’ onze gekleurde medemens deze actie vond. Misschien zaten ze wel binnen samen met de zogezegde ‘racisten’ zwarte en witte pensen met appelspijs te eten.

  3. Voor linkse mensen is blijkbaar enkel hun eigen groot gelijk van tel. We leven nog altijd in een rechtstaat en iedereen op openbare bijeenkomsten of openbare plaatsen mag aanwezig zijn. Rechts wordt onverdraagzaamheid verweten, maar blijkbaar geldt dit eveneens voor links. Rechtse partijen vertegenwoordigen heel wat kiezers, daar kan je niet blind voor zijn.

  4. Blanke pensen zijn niet politiek-correct maar wel heel lekker, zeker als er buiten marjolein een beetje peterselie is toegevoegd bij de samenstelling van zo’n “boudin liégeois”, ook koud bij een Triple bier.

  5. Voor Links houdt “diversiteit” op zodra “diversiteit” van opinie niet meer volkomen congrueert met hun PoCo-gedoe en Linkse vooroordelen, de voorbeelden zijn legio.

  6. Dat links geen haatcampagnes schuwt is is geen scoop. Linkse knokkers worden sinds mensenheugenis beschermd door politiek en justitie. Dat Dewever in Antwerpen met linkse partizanen aanpapt wijst op de invloed uit dat milieu.

  7. Het Vlaams Belang is nooit voor vermeend “racisme/discriminatie” veroordeeld, u vindt er nergens jurisprudentie over. Ergo is die loze beschuldiging “laster & eerroof” en dient er klacht neergelegd tegen die Linkse fanatici.

Plaats een reactie

Delen