Rousseau: "De vakbonden creëren sfeer dat de regering schuldig is aan hoge facturen"

Conner Rousseau (PHOTONEWS)

Uncategorized

Rousseau wil vermogenskadaster en belasting op aandelen

Wannes Neukermans

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit in een interview naar aanleiding van 1 mei (opnieuw) voor een vermogenskadaster en een belasting op aandelen. In de Mediahuis-kranten geeft hij aan dat “België keivoordelig is voor de grote vermogens en streng voor de werkende mensen.”

“De grootste vermogens moeten meer bij­dragen, zodat er meer geld kan naar het loon van de werkende mens.” Dat is het doel van een vermogenskadaster, volgens Rousseau. “Wie zijn bedrijf verkoopt en een miljard euro winst maakt op zijn aandelen, betaalt daar nu nul euro op.”

“Ze zeggen altijd dat er geen geld is in het land. Is dat zo?” Neen: want België is een land met rijke inwoners maar een failliete overheid. “Waarom zou Arnault hier komen wonen? Om taksen op vermogen te ontlopen natuurlijk. Laat ons eerst daar werk van maken.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/01/betalen-we-in-een-autonoom-vlaanderen-meer-of-minder-belastingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Rousseau wil vermogenskadaster en belasting op aandelen”

  1. Eens te meer zou de doorsnee spaarder met wat aandelen en wat onroerend goed moeten opdraaien voor het wanbeleid van deze regering. Belgie, het Libanon aan de Noordzee, is al het land met het hoogste overheidsbeslag, de hoogste belastingdruk en de hoogste overheidsschuld. Deze linkse bobo heeft schrik om de ware oorzaak van de Belgische ziekte te benoemen. Minder regeringen, minder parlementen, minder overheidsbemoeienis, verlaging van de asiel- en migratiefactuur en afbouwen van de transfers naar het zuiden daar zit de Vlaming op te wachten. Socialistische ‘oplossingen’ kan de Vlaming missen als kiespijn.

  2. Zo kennen we de sossen weer, geld van iemand anders afpakken en verkwisten aan hun hobby’s zoals de klimaatwaanzin. We zijn al wereldkampioen inzake belastingen. Als we het geld van de zogenaamde rijken afpakken kan Belgie een half dagje verder. Heb je Rousseau al horen zeggen dat we moeten ophouden met miljarden weg te gooien om het OCMW te kunnen spelen voor heel de wereld? Nee.
    Zijn doel is de midden klasse aanpakken om ze afhankelijk te maken van de staat,
    ieder euro’tje dat ze teveel hebben te confisceren en uit te geven volgens de wensen van de linkse deugmensen. Schande, dit is niet mijn wereld.

  3. ik denk dat mama en papa van mateken met plezier meer belastingen zullen betalen?Een villa van 2 miljoen past in dat kader.Veel Vlamingen passen in dat kader en daarom zullen ze voor NVA-VB kiezen,de andere partijen zijn ofwel belgicistisch of wel dieven

  4. Voer eventueel een migratiestop in en stuur alle migranten terug naar de landen waar ze zijn binnengekomen, we kunnen dit zonder meer doen. Migratie is een van de grootste uitgavenposten, we kunnen dit eventueel doen tot alle EU landen evenveel migranten opgenomen hebben als België. Dit zou meer besparen dan het ingewikkelde vermogenskadaster.

  5. In 1974 migreerden er op korte tijd 1 miljoen burgers met Portugese nationaliteit van Angola, Mozambique, Guinée-Bissau naar hun moederland. In 1960 waren het 1 miljoen Fransen die van Algerije naar Frankrijk werden overgebracht. Deze twee voorbeelden geven aan dat een grote volksverhuizing op korte tijd al gebeurde in recente verleden in Europa. Of dat mogelijk is met de migranten in Frankrijk/Portugal/België… valt nog te bezien.

  6. Oei dat ziet er niet goed uit dan voor de politici die hun pensioen bonussen in aandelen hebben belegd! Geen nood dit riedeltje horen we al meer dan 20 jaar . En Mateke weet heel goed dat de rijksten onder ons met hun centjes veilig in een of ander belasting paradijs zitten. Zo pakt Mateke dag na dag uit met één of andere populistische uitspraak om wat stemmen te lokken .Maar de sneaker held vergeet er bij te vertellen dat zijn socialisten al decennia lang in diverse regeringen van dit land hebben gezeteld! Wat hebben ze daar dan gedaan? Waarom hebben ze toegelaten dat werkman jan met de pet en Deborah aan de kassa zo gepluimd werden?

  7. Alsof dat kadaster dan gebruikt zal worden om de grote kapitalen te belasten🤣🤣🤣? Daar trappen wij niet in, Connerke! Wij weten allemaal dat het dient om de werkende mensen en zelfstandigen die toevallig goed geboerd hebben of wat geërfd hebben nog wat extra te belasten!

Plaats een reactie

Delen