Taiwan meldt negen Chinese oorlogsschepen en 58 vliegtuigen

Bron: Shutterstock

Uncategorized

Taiwan meldt negen Chinese oorlogsschepen en 58 vliegtuigen

Wannes Neukermans

Een tweedaagse militaire oefening van het Chinese leger in de Straat van Taiwan doet de spanningen opnieuw oplopen. Het Taiwanese ministerie van Defensie meldde dat het negen Chinese oorlogsschepen en 58 vliegtuigen – straaljagers en bommenwerpers – heeft gedetecteerd in de buurt van Taiwan.

China wilde een “totale omsingeling” van Taiwan simuleren, zo berichtte de Chinese staatsomroep CCTV zaterdag al. Op de tweede dag van de oefeningen telde het Taiwanese ministerie van Defensie negen oorlogsschepen en 58 vliegtuigen rond het eiland. Het ministerie volgt de bewegingen van de Chinese schepen en vliegtuigen op.

China heeft bij de militaire manoeuvres “gezamenlijke precisieaanvallen” gesimuleerd op “belangrijke doelwitten op het eiland Taiwan en de omliggende wateren”, zo meldde CCTV zondag. Tientallen vliegtuigen werden ingezet en grondtroepen oefenden invasieve aanvallen. China beschouwt Taiwan als een deel van zijn grondgebied en beschouwt elke toenadering van andere landen tot Taiwan – zoals de VS – als een schending van zijn soevereiniteit.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/vs-beloven-militaire-tussenkomst/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Taiwan meldt negen Chinese oorlogsschepen en 58 vliegtuigen”

  1. Belgie, de Verenigde Staten en 120 andere landen hebben op 25.10.1971 UN resolutie 2758 gestemd, waarin staat dat Taiwan een provincie is van China. de week daarna zijn de Taiwan vertegenwoordigers in de UN door UN personeel buitengezet. Is er intussen een nieuwe resolutie gestemd door de Verenigde Naties ? Is Taiwan dan niet meer een integraal deel van China ? Wie heeft dat dan zo beslist ?

    De grote meerderheid van de bevolking in Taiwan wil een hereniging met China. Dat is gebleken uit talrijke referenda, de wekelijkse demonstraties in Taipei en de laatste verkiezingen.

  2. Klopt! Wat u schrijft, is de essentie.
    Als Vercammen zijn geschiedenis beter kende, zou hij weten dat Taiwan zich nog nooit heeft afgescheurd. Het is gewoon de resterende Republiek China (ROC) van voor 1949, nooit bezet door de communisten en bovendien omgevormd tot een democratie sinds begin jaren ’90 door toedoen van Lee Teng Hui. Vercammen doet uitschijnen alsof een meerderheid van de Taiwanezen onder het CCP-regime van Beijing willen leven. Bespottelijk gebrek aan kennis van zaken….

  3. The discrepancy in identity becomes larger when polls only give the two options of “Taiwanese” versus “Chinese”. In June 2008, a TVBS poll found that 68% of the respondents identify themselves as “Taiwanese” while 18% would call themselves “Chinese”. In 2015, a poll conducted by the Taiwan Braintrust showed that about 90 percent of the population would identify themselves as Taiwanese rather than Chinese.

Plaats een reactie

Delen