België heeft uitgedrukt per inwoner hoogste staatsschuld van Europa

Sander Loones en Alexander De Croo (Photo News).

Uncategorized

België heeft uitgedrukt per inwoner hoogste staatsschuld van Europa

Anton Schelfaut

Uitgedrukt per inwoner, is de Belgische staatsschuld de hoogste van Europa. Dat blijkt uit een overzichtstabel in het Sovereign Debt Index-rapport van vermogensbeheerder Janus Henderson, waarover De Standaard bericht. N-VA-Kamerlid Sander Loones onthulde bovendien dat België als enige hogeschuldenland zijn staatsschuld niet afbouwt, in tegenstelling tot Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk.

Met een staatsschuld van 53.280 dollar of 48.199 euro per hoofd van de bevolking is België dé schuldenkampioen van Europa. Dat blijkt uit een overzichtstabel in het Sovereign Debt Index-rapport van vermogensbeheerder Janus Henderson, waarover De Standaard bericht. Ierland staat op de tweede plaats met een staatsschuld van 51.577 dollar per inwoner. Italië sluit de top drie af.

“Het regent slechte cijfers voor de regering-De Croo”, reageert N-VA-Kamerlid Sander Loones. Maar wat hij zo mogelijk nog erger vindt, is dat België als enige hogeschuldenland zijn staatsschuld niet afbouwt, in tegenstelling tot Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Loones komt tot die conclusie op basis van de cijfers uit de stabiliteitsprogramma’s die alle EU-lidstaten deze week bij de Europese Commissie moeten indienen.

“Nu de intresten stijgen, lijkt iedereen te beseffen dat ze hun schulden moeten afbouwen. Alleen de regering-De Croo niet: die blijft maar extra schulden opstapelen. Totaal onverantwoord”, besluit Loones

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “België heeft uitgedrukt per inwoner hoogste staatsschuld van Europa”

  1. Il nous faut de l’argent, de l’argent et surtout de l’argent. Nous sommes attachés à l’argent, mais l’argent n’est pas très attaché à nous. Donc notre affaire, c’est l’argent des autres.

  2. Inderdaad, geen probleem! Als we erin slagen het bevolkingsaantal te verdubbelen, zakt de schuld per capita naar de helft en staan we weer goed in de ranking.

  3. Een kwestie om straks de regering van een onafhankelijk Vlaanderen op te zadelen met de grootste staatsschuld in de wereld om dan te kunnen huilen “kijk, rechts kan het ook niet”.
    Of hoe een land zichzelf heeft vernietigt…

  4. En pinkoog Rousseau wilt nog 2 miljard meer schulden maken met zijn achterlijk kindergeld plan. Socialisme: Sinterklaas spelen met het geld van een ander.

  5. Dus nog meer asielkolonisten importeren om met tricolore alchemie tot “Belg” te wassen zodat de Staatsschuld over meer capita wordt gespreid en we dus niet meer de “hoogste Staatsschuld per inwoner” hebben , zeker ? Dat zou pas een door en door politiek-correcte truk zijn !

Plaats een reactie

Delen