Chris Janssens (VB): "Niet Voka, maar Natuurpunt is tegenwoordig de werkgever van N-VA"

Chris Janssens (VB) en Zuhal Demir (N-VA). Belga en Photo News

Uncategorized

Chris Janssens (VB): “Niet Voka, maar Natuurpunt is tegenwoordig de werkgever van N-VA”

Anton Schelfaut

Niet werkgeversorganisatie Voka, maar Natuurpunt is tegenwoordig de werkgever van N-VA. Althans, dat leidt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens af uit wat hij het “antilandbouwbeleid” van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) noemt. Dat vertelt hij in een interview met weekblad ’t Pallieterke.

Natuurpunt is in alle stilte een van de grootste private grootgrondbezitters van Vlaanderen geworden, grotendeels dankzij subsidies van de Vlaamse overheid. De organisatie heeft 28.256 hectare natuurgebied in beheer, waarvan 20.000 in eigendom. Dat is 2,07 procent van de totale oppervlakte van Vlaanderen.

Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens ziet naar eigen zeggen met lede ogen aan dat zowel Natuurpunt als het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) steeds meer (landbouw)gronden aankoopt.

Met de kerntaak van Natuurpunt, zijnde het beschermen van onze natuur, heeft Janssens geen probleem. “Maar het mag die taak niet misbruiken, al dan niet aangestuurd door het kabinet van Zuhal Demir, om het voor onze landbouwers onmogelijk te maken om landbouwgronden te verwerven”, hekelt hij.

Volgens Janssens kunnen gewone boeren de prijzen die worden geboden door Natuurpunt of het ANB niet evenaren. “Vaak liggen die 20 tot 30 procent hoger dan de gangbare prijs voor een landbouwgrond”, legt hij uit. “Het kan niet dat een door de overheid gesubsidieerde instelling of de overheid zelf landbouwers uit de markt prijst.”

(Lees verder onder het artikel.)

Kiesdrempel

Tot slot kaart Janssens aan dat heel wat van de vroegere medewerkers van Natuurpunt tegenwoordig op het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) werken. “Vroeger werd door N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd dat Voka zijn werkgever is, maar intussen is Natuurpunt de werkgever van N-VA geworden”, sneert hij.

“Als de parlementsleden van Groen bij de volgende verkiezingen niet herverkozen worden omdat hun partij de kiesdrempel niet meer haalt, kunnen ze nog altijd solliciteren op het kabinet-Demir. Daar zullen ze onmiddellijk worden aangenomen”, besluit hij.

Het hele interview lezen? Klik hier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Chris Janssens (VB): “Niet Voka, maar Natuurpunt is tegenwoordig de werkgever van N-VA””

  1. Eigenlijk ongelooflijk: de voedselmarkt kampt sinds Covid en de oorlog in Oekraïne met tekorten en aanhoudende prijsverhogingen en hier maken politieke paljassen het de eigen boeren alsmaar moeilijker om te werken/produceren onder het mom van de drie magische redenen: gezondheid, milieu en de EU. Nog even en onze boeren zijn ook “rascisten”.

  2. Van “natuur” gesproken, ik woon niet ver van Bokrijk. In het domein van Bokrijk en het voorgeborchte van het nabijgelegen natuurreservaat “De Maten” krijg je een boete van €250.- als uw hondje los rondloopt. (In het eigenlijke reservaat mag je als mens/wandelaar gewoon niet in, punt.) De redenen: honden kunnen grondbroeders verstoren en de hondendrollen zorgen voor teveel stikstof in de bodem (drollen van aangelijnde honden moeten worden op gekuisd). Maar om de één of andere reden is er geen probleem met de drollen en verstoringen door everzwijnen, schapen, vossen, reeën, steenmarters, otters (jawel), Canadese ganzen (lusten kleine watervogels en zeldzame kikkers), allerhande roofvogels, wolven (jawel, zonder leiband) enz.. Verder zijn er delen van het voorgeborchte waar het wandelpad langs weerszijden wordt afgeboord met een hek om de schapen die de heide moeten onderhouden te beschermen tegen die wolven, m.a.w., een ‘mooie’ natuurwandeling tussen kippendraad met bovenaan elektrische schrikdraad. Bij Natuurpunt/de politiek weten ze van zottigheid niets meer te bedenken

  3. Chris Janssens heeft hier volkomen gelijk. Links groene anarchisten dringen steeds meer door tot in de top van de politiek. Ik hoop dat ik mis ben maar eens komt het punt dat de bevolking zegt, stop en niet verder en het heft in eigen handen gaat nemen met revolutie en geweld tot gevolg. Het gezegde -we zullen slaven worden en noch gelukkig zijn ook- komt steeds dichterbij. De toekomst oogt somber. Is deze waanzin noch te keren? Ik vrees ervoor.

Plaats een reactie

Delen