Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Uncategorized

“Een Vlaams-nationalist kan niet anders dan de Oekraïners steunen”

PAL

In een interview met ’t Pallieterke vertellen Vlaamse bewegers hoe zij aan hulpverlening doen in Oekraïne. Ze zamelen zelf materiaal in en brengen het naar Oekraïne. Binnen de Vlaamse beweging is er nog een marginale groep die gelooft dat de Russen nu het juiste doen.

“Ga zelf eens kijken. Het zijn vooral de internethelden die geloven dat Rusland recht heeft op Oekraïens grondgebied”, reageert Bart De Valck. “Als je ziet hoe hard álle Oekraïners zich achter hun soldaten scharen, dan kan je niet zeggen dat de Oekraïners graag bij Rusland zouden horen.”

“De fouten in onze samenleving proberen weg te werken door het kamp van een dictator te kiezen, die een vernietigingsoorlog is gestart tegen een broedervolk, getuigt van een schrijnend gebrek aan geloof in eigen kunnen”, besluit Hans Keldermans.

Lees hier het volledige interview:

https://palnws.be/2023/05/interview-vlaamse-bewegers-organiseren-hulpleveringen-aan-oekraine/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over ““Een Vlaams-nationalist kan niet anders dan de Oekraïners steunen””

  1. “Een Vlaams-nationalist kan niet anders dan de Oekraïners steunen” [?]. Waar zat Bart De Valck toen leden van de Catalaanse regering vervolgd en opgesloten werden door de Spaanse regering? Waarom twee maten en gewichten? Het Oekraïnse volk is de dupe van Zelensky net als de Russen van Poetin. Indien een EU land zou overlopen naar de Russen of Chinezen dan zal Joe Biden of een andere bewoner van het Witte Huis ook niet lijdzaam toekijken. En wat die dictator (Poetin) betreft, werd die niet democratisch verkozen? Terloops, de N-VA en VB partijvoorzitters werden zelfs verkozen zonder tegenkandidaat remember ! Quid Jan Jambon en Alexander De Croo, hoe zijn die aan hun job geraakt. Is dat dat democratisch? De Vlaamse- en Belgische dorpel hebben nood aan een democratische poetsbeurt en de Vlaamse bewegers hebben duidelijk de wijsheid niet in pacht.

  2. Luidens zelfverklaarde Vlaamse Bewegers hebben de Russen ongelijk. Goed, dan zullen we maar beginnen met historisch onrecht uit de WO2 recht te zetten. Polen en Russen ontruimen Pruisen, Dantzig en Köningsbergen (nu Kaliningrad), Tsjechen het Sudetenland, Italië Zuid-Tirol, Frankrijk Elzas-Lorreinen en last but not least België de Ostkantons. Tenzij de pseudo Bewegers alleen de script van de CIA/NAVO volgen.

  3. Het is niet omdat je het kamp van Oekraïne niet wenst te kiezen dat je dat van de Russen kiest. De VN verslagen over de Donbass zeggen mij voldoende over die ‘goede’ Oekraïners. Het verslag van een oorlig is steeds de visie van wie het mag schrijven. Die oorlog is niet de mijne en zou ook die van de EU en de USA of de NATO mieten zijn. Het is jammer dat PAL zulke bullshit publiceert. Er is al voldoende mainstream media.

  4. Helemaal mee eens. Vlaams-nationalisten staan aan de kant van de onderdrukte volkeren, niet aan de kant van de imperialistische agressoren. Het verleden leert ons trouwens dat sympathie voor buitenlandse dictators zelden positief uitdraait. Iets met een ezel en een steen.

  5. Nee mijnheer er zijn ook Vlaams-nationalisten die hun verstand gebruiken en de tijd nemen om zich te verdiepen in een conflict en niet meegaan in het zwartwit verhaal dat de mainstream media en dus ook blijkbaar Palnws ophangt. Dat een oorlog verschrikkelijk is en de burgerbevolking zwaar lijdt dat hoeft geen betoog. Maar doen alsof de oorlog begonnen is op 24 februari 2022 is dat gebrek aan kennis, oppervlakkigheid of moedwillig verzwijgen van een realiteit? Verzwijgen dat er een staatsgreep met Amerikaanse steun heeft plaatsgegrepen in 2014, dat er sinds 2014 onafgebroken door het Oekraïnse leger gebombardeerd wordt in de Donbass, dat et 40000 slachtoffers in die periode gevallen zijn. Dat het Oekraïnse leger dus Oekrainse gebieden heeft gebombardeerd omdat deze een vorm van autonomie vroegen. Dat er akkoorden van Minsk ondertekend zijn in 2014 die door Oekraïne niet zijn gerespecteerd ( Frankrijk en Duitsland hadden beloofd toe te zien op deze akkoorden, maar Merkel heeft recent toegegeven dat dit een leugen was om tijd te winnen zodat de Navo het Oekraïnse leger kon uitbouwen). enz enz.enz Een artikel over de redenen en de protagonisten van deze oorlog dat zou pas interessant zijn. Maar nee hoor, verder dan wat zwartwit verhalen en emo geleuter komt men niet in Palnws. En wee diegene die een kritische kijk heeft op het gebeuren en begrijpt dat dit wel eens een Amerikaanse proxy oorlog tegen Rusland zou kunnen zijn waarvoor de Oekraïners de lijken leveren, wel die wordt voor marginaal,, naïve Poetinvriend, klavierheld enz uitgemaakt. Wat een niveau!

  6. Dan waren president Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill en Charles De Gaulle, notoire vrienden van kameraad Jozef Stalin, waarschijnlijk dikke ezels. En de opvolgers van Roosevelt dweepten ook al met bloeddorstige dictators die ze dikwijls zelf in zadel hielpen. .

  7. Dan moet jij je misschien eens beter informeren! De etnische Russen die in de Donbas wonen en ze destijds geplaats werden zijn afstammelingen van Stalin’s wijdverbreide Sovjet politiek. Deze Russen zijn decennialang opgegroeid met alle informatie die your Rusland kwam. Dus ook de belachelijke Russische imperialistische grootspraak. En daardoor hebben deze nep Oekraïners zichzelf nooit als landgenoten van Zelensky beschouwd.

Plaats een reactie

Delen