Uncategorized

Extremistische islamitische geleerden sporen Turken aan op Erdoğan te stemmen

Sonja Dahlmans

De Internationale Vereniging van Moslim Geleerden (IUMS) heeft alle stemgerechtigde Turken opgeroepen aanstaande zondag op president Erdoğan te stemmen. De IUMS is een islamitische organisatie die in 2004 werd opgericht door wijlen Yusuf al-Qaradawi, een theoloog die gelieerd was aan de Moslimbroederschap. Al-Qaradawi stond ook bekend om zijn antisemitische en islamitisch-extremistische standpunten. De IUMS telt tal van professoren van universiteiten in islamitische landen onder haar leden. Ook Ismail Haniyeh, de leider van terreurgroep Hamas, is lid van de IUMS. De organisatie heeft haar basis in Qatar.

In een verklaring op het internet prees de vereniging van islamitische geleerden de regering onder leiding van Recep Erdoğan. Deze zou volgens de IUMS aanzienlijke vooruitgang voor moslims in Turkije hebben gebracht. Deze vooruitgang houdt volgens de IUMS onder andere de persoonlijke vrijheid van Turkse moslims, het aanmoedigen van het bestuderen van de Koran, de renovatie van tal van moskeeën in het land… in. Dat onder Erdoğan de Hagia Sophia (voorheen een christelijke kathedraal, later een museum) weer als moskee in gebruik werd genomen, kan ook op veel bijval van de IUMS rekenen.

Opheffen hoofddoekenverbod

Ook ziet de IUMS het opheffen van het verbod de hoofddoek te dragen in openbare gebouwen als een enorme vooruitgang die door de regering van Erdoğan werd geboekt. Turkije zou onder leiding van Erdoğan en zijn AK-partij een veilige haven zijn geworden voor moslims van over de hele wereld die lijden onder vervolging. Erdoğan zou constant de eer van Mohammed, die binnen de islam als een profeet wordt gezien, verdedigen tegen Westerse provocaties.

De oppositie, met name de Natie Alliantie onder leiding van Kemal Kılıçdaroğlu, zou alle vooruitgang die werd geboekt onder leiding van Erdoğan terug willen draaien volgens de islamitische geleerden van de IUMS. De steun die de Natie Alliantie krijgt van vijanden van Turkije en de islamitische wereld in het Westen is volgens de IUMS duidelijk aantoonbaar in de berichtgeving van buitenlandse media. Turkse moslims die niet mogen stemmen, worden opgeroepen de campagne van Erdoğan financieel te ondersteunen of hun invloed op de sociale media aan te wenden en publiekelijk Erdoğan en zijn AK-partij te steunen.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/05/vragen-voor-derwich-ferho-hopelijk-komt-er-een-einde-aan-dit-islamoturks-regime/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

8 gedachten over “Extremistische islamitische geleerden sporen Turken aan op Erdoğan te stemmen”

  1. In VRT nieuws was er een Erdogan Turk, die de grote leider de hemel in prees. Turkije was onder zijn beleid heel veel vooruit gegaan. Hij voelde zich miskend in ons land, maar Erdogan gaf hem een thuisgevoel. Ontbrekende vraag van de journalist: “Wat doe je hier dan nog?”.

  2. Ik vrees dat de grote leider alle trukken van de foor zal gebruiken om aan de macht te blijven. Er is een politie- en legermacht van 600 000 (!) man voorzien die “toezicht” moet houden op het verloop van de verkiezingen…

  3. De dictator die een ‘semi democratie’ omtoverde tot een verpauperde autocratie waar de scheiding tussen moskee en staat ver te zoeken is. Gelukkig heeft de dictator de moslims in verschillende EU landen nog onder controle, die hebben geen last van zijn onkunde en zullen hem dus genegen zijn. Arm Turkije, de gevluchte Turken zullen jullie lot bezegelen.

Plaats een reactie

Delen