De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

In Florida wordt kindermisbruik voortaan met doodstraf bestraft

Wim Vanraes

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, is niet de eerste de beste. Hij wordt door velen gezien als de opvolger van Donald Trump, en is het uithangbord van de ‘nieuwe’ Republikeinse partij. Gisteren bevestigde DeSantis dat imago en ondertekende hij drie nieuwe wetsvoorstellen in Florida.

Hun doel? Het versterken van de positie van Florida bij het bestrijden van misdaad. De eerste twee gingen over juridisch activisme en de regels rond de borgsom en over strengere aanpak in de strijd tegen de dodelijke drug fentanyl.

Pedofilie? Niet in Florida!

De derde wet ging over pedofilie. Zich vergrijpen aan kinderen jonger dan 12 jaar? Daarop staat nu officieel de doodstraf. De wet spreekt over ‘sexual battery’, wat ongewenst seksueel contact is zonder instemming van het slachtoffer. Daarbij moet opgemerkt worden dat kinderen officieel geen instemming kunnen geven, onder het principe dat de overmacht van een volwassene om dat kind te misleiden niet kan worden genegeerd.

Opmerkelijk is dat die wet goedgekeurd werd door zowel Democraten als Republikeinen, 95 stemmen voor en 14 tegen (en 10 onthoudingen/afwezigheden), in een Kamer van Volksvertegenwoordigers met 84 Republikeinen en 35 Democraten.

Onder de tegenstanders was onder andere staatssenator Rosalind Osgood, een Democraat, die religieuze redenen tegen de doodstraf zelf aanhaalde. Ze erkende dat vergrijpen aan kinderen zeer ernstige misdaden vormden, die zeer ernstige straffen verdienden. Maar niet de doodstraf.

Eerdere controverse

Sommigen denken dat het ‘Hoogste Gerechtshof’ in Florida, volgens precedent, deze wet zou kunnen verwerpen. Maar met een huidige verdeling van 6 conservatieven en slechts 3 ‘liberals’ in dat hoge gerechtshof, heeft DeSantis alle vertrouwen dat zijn wet gehandhaafd kan worden.

Deze wet is het gevolg van een controverse rondom de doodstraf in Florida vorig jaar. Toen spaarde een jury Nikolas Cruz, de dader in de schietpartij in de Parkland School waar 17 mensen gedood en 17 gewond werden. De marge? Alle juryleden stemden voor de doodstraf, behalve één.

In een reactie zei gouverneur DeSantis: “Als je de doodstraf niet steunt, respecteer ik dat. Maar de manier om daarmee om te gaan, is om te proberen de wetten in de staat te veranderen via het democratische proces. En niet door in een jury te zitten en de doodstraf teniet te doen.”

Lees ook:

https://palnws.be/2023/02/idaho-overweegt-doodstraf-met-vuurpeloton-opnieuw-in-te-voeren-mensen-die-ergste-misdaden-plegen-verdienen-zwaarste-straf/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim Vanraes (°1980, Sint-Niklaas) is getrouwd met een Amerikaanse en woont al bijna 20 jaar in New Jersey, VS. Van opleiding archeoloog, werkt Wim als leerkracht geschiedenis en klassieke literatuur, als professionele vertaler en als redacteur bij PAL NWS. Wim legt zich toe op nieuws uit de VS, geopolitieke ontwikkelingen, geschiedenis en religie, en heeft een kritische kijk op ‘woke’.

5 gedachten over “In Florida wordt kindermisbruik voortaan met doodstraf bestraft”

  1. Zeer goed initiatief maar helaas zou zulk een wet niet tellen in ons belZiek land, ons justitie is zo corrupt dat de daders eigenlijk aan de andere kant van de balie zitten, ze zouden er nog in slagen om het slachtoffer, het kind dus, te veroordelen ten voordele van een bevriend ambtenaar. Zo hebben ze nooit naar de opdrachtgevers van dutroux gezocht terwijl we allen weten wie dit is. En waarom krijgen de kinderen van dutroux geen dotatie? Omdat hun vader enkel een pedo was en geen massamoordenaar?

  2. Hier in België wordt kindermisbruik ook streng bestraft hoor. Twee weken enkelband, een opstel schrijven en plechtig beloven het nooit meer te doen, iets in die strekking. Pak aan pedofielen, daar hebben jullie niet van terug!
    Alle gekheid op een stokje, ik vind het lovenswaardig dat de Democraten mee voorgestemd hebben. In Amerika heeft de linkerzijde duidelijk meer verstand dan hier bij ons. In het extreemlinkse droltijdschrift Humo bijvoorbeeld heb je een heks van een columniste, Delphine Lecompte, die steevast pedofilie goedpraat en pedofielen in een slachtofferrol duwt. Ik hoop dat er bij ons ook eens een Ron DeSantis aan de macht komt.

  3. Maar als ge de doodstraf krijgt als ge een kind misbruikt, dan hebt ge niets meer te verliezen als ge het kind vermoordt om het te doen zwijgen. Geen goed idee dus.

  4. Eigenaardige redenatie. Omdat hij dan “maar” levenslang krijgt gaat een verkrachter de hoofdgetuige van zijn misdaad niet vermoorden. Hoe is het leven op Pluto?

Plaats een reactie

Delen