VIDEO. Dedecker hecht weinig geloof aan "bekering" De Croo: "Na verkiezingen huilt u weer mee met de wolven in groenlinkse bos"

Jean-Marie Dedecker en Alexander De Croo. Photo News

Uncategorized

VIDEO. Dedecker hecht weinig geloof aan “bekering” De Croo: “Na verkiezingen huilt u weer mee met de wolven in groenlinkse bos”

Anton Schelfaut

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker ziet in de “bekering” van premier Alexander De Croo (Open Vld) inzake de Europese natuurherstelwet een electorale strategie. Dat heeft hij donderdagmiddag gezegd tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer. “Na de verkiezingen gaat u terug meehuilen met de wolven in het groenlinkse bos”, richtte Dedecker zich tot de premier.

In navolging van Frans president Emmanuel Macron en minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) pleitte dinsdagavond ook premier Alexander De Croo (Open Vld) ervoor om de “pauzeknop” in te drukken voor de Europese natuurherstelwet. De Croo argumenteerde dat de industrie de vele regels niet meer aankan, waardoor de CO2-doelstellingen onhaalbaar dreigen te worden. De demarche van De Croo zette kwaad bloed bij de groene coalitiepartners en de PS.

Onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker is tevreden dat de premier “eindelijk” het licht heeft gezien. “Eindelijk hebt u begrepen dat de groene dogma’s van de klimaatreligie onze welvaart bedreigen, en onmiddellijk wordt u in de ban geslagen van de klimaatkerk”, schetste hij.

Toch hecht Dedecker weinig geloof aan de “bekering” van De Croo. “Ik ken het blauw fabriekje (Open Vld, red.) wel: voor de verkiezingen schuift het op naar rechts, want de kiesdrempel nadert, en na de verkiezingen gaat u terug meehuilen met de wolven in het groenlinkse bos.”

Wat de inhoud betreft, moet Dedecker de premier gelijk geven: “De kar is volgeladen en staat op kantelen.”

(Lees verder onder de video.)

Klimaatoptimist De Croo

In zijn antwoord benadrukte De Croo dat de deelstaten het eens zijn over het principe van de natuurherstelwet. “Maar we willen van een aantal zaken goed weten wat de impact is”, aldus de premier. “We willen ook goed begrijpen op welke manier een land dat dichtbevolkt is als het onze en dat industriële en landbouwactiviteit heeft zich zal organiseren.”

Verder wees De Croo erop dat de natuurherstelwet ook in andere Europese landen – waaronder Frankrijk en de Scandinavische landen – ter discussie staat. “Die landen staan niet bekend als ontkenners van de klimaatverandering. Integendeel zelfs, het zijn staten die vaak ambitieuzer zijn dan België en daarmee moeten wij ons meten.”

Tot slot omschreef De Croo zichzelf als een “klimaatoptimist”. “Wij, Europeanen, kunnen de strijd tegen de klimaatopwarming winnen. Wij zullen die winnen, omdat ons land een voortrekker zal zijn. Ons land zal niet zwijgen. Ons land zal niet wegkijken. Ons land zal niet gewoon volgen, het zal een leider zijn”, besloot hij.

Lees meer:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “VIDEO. Dedecker hecht weinig geloof aan “bekering” De Croo: “Na verkiezingen huilt u weer mee met de wolven in groenlinkse bos””

  1. in Frankrijk moeten er 17 miljoen runderen verdwijnen de komende jaren om de goesting van timmerfrans eer aan te doen.Ik kan enkel een raad geven aan herr timmerfranz,ga niet naar de Normandie,de Vendée of de Limousin,je zou eens in dierenvoeding kunnen veranderen,de Franse boeren zijn geen doetjes.

  2. Dit is idd pure verkiezingsretoriek. Een pauzeknop wil zeggen : nadien doen we gewoon verder.
    In het EP word tegelijkertijd een “degrowth conference” gehouden, waarin “white supremacy” als grote vijand wordt opgevoerd.

  3. rijst kweken is ook nie goed voor de planeet. en waar kweken ze die ? juist ! de EU-politici kennen blijkbaar geen rijsttaal. enkel hier hebben ze een grote “muil”. het ergste is dat wij ze de macht gegeven hebben. als je de macht geeft aan losers, wordt het gevaarlijk. wedden dat de volgende verkiezingen de meesten opnieuw identiek gaan stemmen ? angst voor verandering ?! neen hoor, ook losers. daar rekent de politiek op. ik vrees dat het een chronische aandoening is. PS ik kan me geen hoofdletters meer permitteren.

  4. Inderdaad, Dedecker heeft gelijk en we zullen weer meer van zijn gezond verstand moeten horen want de verkiezingen komen eraan. Immers Dedecker maakt een slechte beurt in zijn stad met zijn nieuw ingevoerd parkeerbeleid, met zijn hoogbouw manie…zaken die hij destijds bij Vandelanotte heeft bekritiseerd maar nu zelf invoert. Ook zijn reactie op PVDA, “nestbevuilers” vond ik helemaal niet passend. PVDA, niet mijn favoriete partij, maar zij klaagde terecht de graaicultuur in de pensioenen en het politieke ambt terecht aan. Als je dan door dit aan de kaak te stellen aan “nestbevuiling” doet, weet je ook dat dus JDD achter dit soort graaiexcessen staat. Veel respect gehad voor die man, maar zijn zandkasteel begint ook weg te spoelen, zoals bij elke politicus/a. En wat Decroo betreft: typisch voor een porno verslaafde: luister naar mijn woorden en kijk niet naar mijn daden vooral niet net voor verkiezingen.

  5. Het maken van loze verkiezingsbeloften is de hobby van de traditionele partijen + N-VA. Vooral De Croo en Rousseau steken elkaar naar de kroon. Dat noemen ze dan “slimme politici”.

Plaats een reactie

Delen