Vraag van de week: Moet minister Gatz zich excuseren voor gebruik van anti-Vlaamse slogans?

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Vraag van de week: Moet minister Gatz zich excuseren voor gebruik van anti-Vlaamse slogans?

PAL

Op het Albertinaplein in Brussel vond afgelopen maandag de ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting van Vlaams Belang plaats, maar dat was duidelijk niet naar de zin van Brussels minister Sven Gatz (Open Vld). “Beste Gespuis”, richtte hij zich op Twitter tot de aanhangers van de Vlaams-nationalistische partij. “Ge zijt hier niet welgekoomen. Brussel is alles wat gij niet zijt. Deze stad is vrij, open ende van De Wereld. Gaat elders vendelzwaaien ende stampei maecken. Ge hebt hier niets verlooren. Keer.Naar.Uw.Dorp.” Wat vindt u? Moet de minister zich excuseren?

“Keer naar uw dorp!” Brussels Open Vld-minister Sven Gatz – en oud-VU’er – haalde naar aanleiding van de protestmeeting van Vlaams Belang slogans vanonder het stof die vroeger door Franstalige tegenbetogers werden gebruikt tijdens de Marsen op Brussel. Zonder de “terug”, want die durfden de Franstaligen al eens vergeten.

De betogers die deelnamen aan beide massabetogingen eisten onder meer de afschaffing van de talentellingen, de definitieve begrenzing van Brussel, de afschaffing van de faciliteiten en de vastlegging van de taalgrens. De Franstalige tegenbetogers droegen spandoeken als “Geen Frans geen centen”, “Keer naar uw dorp” en “Handen af van Brussel”. Waarom Gatz die “FDF-slogan” opnieuw bovenhaalt, is onduidelijk.

Lees meer:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over “Vraag van de week: Moet minister Gatz zich excuseren voor gebruik van anti-Vlaamse slogans?”

  1. Deze walgelijke volksverrader is gewoon een platte opportunist die altijd gaat voor de postjes en de centen. Deze nitwit is bovendien nog te lomp om als minister het verschil te kennen tussen €80.000 w en €8.000.000. Alleen bij een partij als Openlijke Verraders Lompe Debielen kunnen zulke zakkenvullers terecht.

  2. Voor hij de Vlaams nationalisten beschuldigt van een tekort aan openheid, zou Sven Gatz misschien beter stilstaan bij de bedenkelijke mentaliteit van sommige “Brusselse jongeren” en hun families.

  3. Dat ventje is gewoon de moeite van reageren niet waard, net zoals Napoleonneke De Gucht met zijn mestkevers. Integendeel, hopelijk doet hij dat nog een paar keer voor de verkiezingen. Zo leert onze jeugd ook waar het anti-Vlaams krapuul zit.

  4. Buitengewerkt uit de politiek om in de industrie te beginnen, daar natuurlijk nog minder lang overleefd en dus buitengekegeld en nu terug in de politiek. Zelfs een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Wat zegt dat over de OVLD en Gatz zelf ?

  5. Ik was erbij, en het was de eerste keer dat ik naar een VB evenement kwam. Het was een familie-evenement waar kinderen en jongeren aanwezig waren. Een oase van veiligheid, hoffelijkheid van Vlamingen van alle komaf. Vlaams belang mag trots zijn op de haters en de gratis reclame. Ik kom volgende keer weer. Hoe zeer politici ook proberen op te roepen tot geweld tegen onze beweging, waarmee ik me nu identificeer.

  6. Dat men zich niet vergist, het is niet enkel Gatz die in termen van ‘gespuis’ zo denkt over de Vlamingen meer heel de OpenVLD top. Het liberale voetvolk zit met een ei
    want bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen komen ze nergens onder de naam OpenVLD op. Hoe zou dat komen?????

  7. “geen frans,geen geld”dit is toch verkeerd,al sinds 1876 betalen de Vlamingen al voor de walen en de franstaligen,eerst door te gaan werken in de mijnen ,in de staalindustrie en de textiel,en later door het gewoonweg te krijgen.Eis Ampe zou een aanwinst zijn voor de NVA,nu de vld toch onder kiesdrempel zal verdwijnen.Ik vraag me af hoe en met wie de MR voorzitter een fractie zal vormen wanneer de vld verdampt is.1 miljoen mestkevers zullen de rest van de vld opvreten en uitschijten.

  8. De Liberale Brusselse minister Sven Gatz is dan ook het prototype van een primaire arrogante crypto fascist. Het enige dat nog aan zijn racistisch profiel ontbreekt is een armband met een hakenkruis.

  9. Wat ik mis is de optie “Ik keur de uitspraken ten zeerste af maar het valt onder de vrijheid van meningsuiting”. Ik zal me deze keer maar onthouden want “Nee de minister heeft niks verkeerd gezegd” dekt de lading ook niet natuurlijk.

  10. Gatz is een typisch Ovlder, dus een opportunistje. Het liedje van Jacques Dutronc “L’opportuniste” is hem op het lijf geschreven. ” Je retourne ma veste, mais toujours du bon côté” Hij behoort tot het soort “Vlamingen” dat zich nu eens als Brusselse Vlaming profileert en dan weer als Vlaamse Brusselaar, al naargelang het zijn belangen dient. En met zijn uithaal en misprijzen voor de Vlamingen heeft hij goed gescoord bij zijn franstalige vrienden. Daar was het hem om te doen.

  11. Hij is zo’n type die het hakenkruis met trots zou dragen, indien de nazi’s de oorlog hadden gewonnen. Dat geldt in feite voor de hele opportunistische OVLD.

Plaats een reactie

Delen