Federale regering stopt gradueel met krantenconcessie: “Risico dat overheid schadevergoeding moet betalen”

Bevoegd minister De Sutter gaat zo snel mogelijk met de top van Bpost samenzitten. Photonews

Uncategorized

Dedecker vraagt ontslag van minister Lahbib na bezoek van burgemeester Teheran aan Brussel: “Niet in een apenland als België”

PAL

In zijn tussenkomst naar aanleiding van het bezoek van de Teheraanse burgemeester aan een conferentie in Brussel, verwees onafhankelijk Kamerlid Jean-Marie Dedecker naar Eyskens, die eveneens op post bleef toen bleek dat zijn diensten een visum hadden afgeleverd aan een Palestijnse terrorist. “Overal (zou ik ontslag moeten nemen), maar niet in dit apenland”, klonk zijn uitleg toen. Volgens Dedecker wordt die redenering ruim dertig jaar later nog steeds gevolgd.

Brussels staatssecretaris Pascal Smet (PS) voerde druk uit op minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) om, ondanks negatief advies, toch een visum te verleden aan de Iraniër en zijn gevolg. Dit amper drie weken na de gevangenenruil.

(Lees verder onder de tweet.)

Apenland

Het kan dat Smet erop aandrong toch toestemming te geven. Toch is er maar één verantwoordelijke, volgens Dedecker. “Er is maar één persoon verantwoordelijk voor het afleveren van visa, en dat bent u”, klinkt het. “Ik zou geen lok meer uit mijn haar snijden. Ik zou me uit eerlijke schaamte voor het lot van Amini kaalscheren. In feite moet u ontslag nemen, mevrouw.”

Daarna trekt Dedecker de vergelijking met Eyskens. “Ook in overeenkomst met de vrijlating van de Silco-gijzelaars, ontvangt een Palestijnse terrorist een visum. Een zekere Mark Eyskens verleende toen dat visum.” Toen men aan de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken vroeg waarom hij geen ontslag nam, reageerde hij het volgende: “In elk ander land, zelfs in een bananenrepubliek, zou ik ontslag nemen. Maar niet in een apenland als België.”

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Dedecker vraagt ontslag van minister Lahbib na bezoek van burgemeester Teheran aan Brussel: “Niet in een apenland als België””

  1. Een slag in het gezicht van diegenen die niet terecht gevangen zaten of nog zitten in Iran. Proficiat, een geloofsgenoot ontvangen is ok, maar je moet ook kijken naar het regime waar hij vandaan komt. Dat betekent dan ook dat je in bijna alle gevallen moet opletten. En waren er nu ook geen Russen uitgenodigd ? Het is erg gesteld in Brussel.

  2. Moest Filip De Winter zo’n kemel uithalen dan zou Bart De Wever op televisie zijn afkeer toeteren. Nu is het muisstil ten huize van Bart De Wever. Logisch want Pascal Smets is een kaviaar-socialist een secte waar Bart sinds enkele jaren een inburgeringscursus volgt.

Plaats een reactie

Delen