N-VA trekt met vertrouwde gezichten als lijsttrekkers richting verkiezingen

De Wever, Diependaele en Jambon trekken elk een lijst. Belga

Uncategorized

Vraag van de Week: Moet de seksuele meerderjarigheid aangepast worden?

PAL

Na de coming-out van Conner Rousseau berichtten verschillende redacties over de geruchten dat de Vooruit-voorzitter contact had met 17-jarige jongemannen, en dat al dan niet zonder toestemming. Als er geen sprake is van een machtsrelatie en er is toestemming, dan zijn seksuele relaties tussen een 17-jarige en een 28-jarige niet strafbaar. Vindt u dat de wetgeving aangepast moet worden?

In België ligt de seksuele meerderjarigheidsgrens op 16 jaar. Tussen de leeftijd van 14 en 16 jaar kunnen jongeren ook toestemming geven, zolang het leeftijdsverschil met de andere persoon niet meer dan drie jaar bedraagt.

Wederzijdse toestemming

Dat betekent dat jongeren vanaf 16 jaar hun toestemming kunnen geven voor seksuele handelingen én seks mogen hebben met iedereen die 16 jaar of ouder is, op voorwaarde dat er wederzijdse toestemming is. Een 60-jarige man mag dus een seksuele relatie hebben met een 16-jarige tiener.

Indien Rousseau daadwerkelijk seksueel contact zou hebben gehad met de 17-jarige jongens, heeft hij volgens het seksueel strafrecht dus niks verkeerds gedaan. Tenzij er sprake is van een machtsrelatie of van ongewilde handelingen. Daar moet een rechter over oordelen.

Lees hieronder het resultaat van deze Vraag van de Week.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Vraag van de Week: Moet de seksuele meerderjarigheid aangepast worden?”

  1. Kinderen, die zelfs niet in staat zijn om op te draaien voor een ongewenste zwangerschap, moeten niet aangemoedigd worden om seks te hebben. Als meerderjarige blijf je bovendien van kinderen en adolescenten af….

  2. Conner Rousseau neemt de vlucht vooruit naar het buitenland. Mise en scène gekoppeld met eventuele geaardheid of voelt hij de hete adem van het gerecht? Geaardheid is irrelevant maar van minderjarigen poten af en dat geldt ook voor de socialisten. In België legt artikel 417/6 van het Strafwetboek de seksuele meerderjarigheid op zestien jaar, met moduleringen naar veertien en achttien jaar. Vanaf zestien jaar is iedereen wettelijk in staat om toe te stemmen in seksuele handelingen. Uiteraard is dat nog niet jong genoeg voor pedofielen.

  3. Ten eerste zijn de geruchten niet van die aard dat er toestemming was en ten tweede ls de voorzitter van een politieke partij geen machtspositie heeft, wie heeft dat dan wel? Hoeveel leerkrachten zijn er al veroordeeld en aan de kant gezet voor intimiteiten met leerlingen? Al dan niet met hun goedkeuring?

  4. toen ik 17 jaar was dan waren we (1978) op 21 j volwassen – Deze is jaren later herleid tot 18 jaar – wat zal het volgende zijn ? !! 13 jaar ?? ze willen allemaal volwassen zijn voor de aangename dingen , willen ze ook volwassen zijn bij iets of wat serieuze verantwoordelijkheden ??
    En deze keer heeft een Linkse politieker een 17 jarige benaderd , ik denk dat de gazetten vol zouden zijn geschreven van uitspuwing had dit een rechtse geweest

  5. Waarom die commotie over de geaardheid van Conner Rousseau? Als er niets strafbaars aan de hand is waarom zoekt Conner Rousseau dan asiel in Frankrijk en houdt hij zich niet spontaan ter beschikking van het gerecht in België? Meer moet dat niet zijn. Een zaak is duidelijk de insinuaties over de affaire maken nolens volens Conner Rousseau verdacht. Wat mag hier het daglicht niet zien en welke stukken van de puzzel worden verborgen gehouden en waarom?

  6. Dus….liever geen kwetsbare jongeren meer. Dat is de ultieme natte droom van progressieven om hun lusten bot te vieren op kleine kindjes. Het liefst de leeftijd verlagen tot 15 jaar zodat een geile viezerik (lees: politicus met de allure van een konijn) de gaatjes kan blijven vullen.

  7. Laat ons de zaken juridisch houden zoals ze zijn. In realiteit denk ik dat het experimenteren met seks wel wat vroeger begint als die 16 jaar, maar meestal is dat wel onder leeftijdsgenoten.

  8. Ik word er zo moe en opstandig van al die verschillende geaardheid. Laatst kwam mijn klkind van 8JAAR met vragen over die geaardheid. Blijkbaar worden onze klkinderen geindoctrineerd vooral in de Gentse scholen. Wat is er verkeerd aan een heterogezin. ,We zijn nog altijd in de meerderheid. Ik vind het voor kinderen nog altijd het beste nest . Marielou

  9. Ik hoop dat je jouw kinderen kun behoeden voor deze onzin en vernieling. Leer ze op te komen voor de waarheid en zich niet in te laten met deze indoctrinatie. Alle ouders die hun kinderen niet willen zien ondergaan moeten zich verenigen en de scholen onder druk zetten te stoppen met brainwashen van de leerlingen. Succes.

  10. Het is verboden om als meerderjarige, seks te hebben met minderjarigen. Dat noemen ze pedofilie. Er is sowieso sprake van machtsuitoefening. Want oudere homo’s kicken erop om jonge homo’s “in te wijden”. De wet geldt voor iedereen.

  11. Minderjarigen mogen zoveel experimenteren met mekaar zolang ze maar veilig vrijen en daarvoor dient de 3 jaar regel. Ook ik was minderjarig en binnen de 3 jaar verschil, wat ruim voldoende is, ik ben dan ook met haar gebleven voor 17j en heb 2 kinderen. Waar ik van moet kotsen is de gedachte dat 16-jarigen met volwassenen seks hebben. Deze maatschappij is stilletjes aan pedofiel aan het worden. Een relatie dient een vangnet te zijn voor het geschenk vh leven, en de seks dient betekenisvol te zijn, als de kers op de taart van romantiek. Seks is geen ontdekkingsreis zoals de moderne vrouw en kiezer denkt. Emotionele verbinding is zoals een kleefband, hoe meer je die plakt, hoe slechter die plakt, tot je jezelf niet meer kan binden en seks betekenisloos wordt. Daarom is de seksuele voorlichting zo giftig tegenwoordig. Er wordt niet gesproken over romantiek, over iemand het hof maken, over de signalen die vrouwen geven wanneer ze aangeraakt of gekust willen worden. Da’s koud.

  12. Ja maar politiek-correct beschouwd dienen menselijke embryo’s al aangezet te worden tot zelfbevrediging. Immers de door voos politiek-correct journaille verdraaide “waarheid(sic) heeft haar rechten”.

  13. “Allure van een konijn” ? Ja maar “konijnen” hebben toch de reputatie “er wel pap van te lusten”Hebt ge al ooit eens een “rammelaar” (mannelijk konijn) in zeer opgewonden toestand bezig gezien ? Daar staat precies electriciteit op, zo trilt dIe bronstige snoeper.

  14. In feite is het geen “Cordon Sanitaire” maar veeleer een uitermate grof “Cordon Discriminatoir” tevens incarnatie van de toch terecht wettelijk verboden grove “discriminatie op basis van politieke overtuiging” !!!!!!!!

  15. Ik was als korte-broekventje dol op “dokterke spelen” en dan vooral bij meisjes “patiënten” van gelijke leeftijd die zich gewillig lieten mijn “diagnose” te stellen, nooit enig protest geweten. Uiteraard zou dit nu niet meer door de politiek-correcte beugel kunnen, maar knikkeren, verstoppertje, ganzenbord en tikkertje spelen mag voorlopig nog wel, allez toch voorlopig nog want waar de politiek-correcte ontaarding ooit zou stoppen kan geen profeet voorspellen.Barre tijden liggen hoogstwaarschijnlijk nog in het verschiet. Tenzij de slinger eindelijk van “politiek-correct” naar “objectief-correct” zou weder keren.

Plaats een reactie

Delen