Economen in debat over transfers: “Walen zijn niet lui, maar door huidig systeem hebben ze geen ‘goesting’ om te werken”

Lode Vereeck en Barbara Pas op de boekvoorstelling van 'Bodemloos'. Photo News

Binnenland politiek

Lode Vereeck: “Feiten tonen nog maar eens hoe Vlaanderen zonder transfers zorg kan dragen voor onze ouderen” | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


13/07/2023 – 17:30

De vergrijzingsfactuur zal tegen 2050 exploderen, met een meerkost van 2.900 euro per Belg per jaar. Omgerekend gaat het per actieve Belg over 5.300 euro per jaar. “Deze feiten tonen nog maar eens hoe makkelijk Vlaanderen zorg kan dragen voor onze ouderen, zonder de transfers naar Wallonië”, stelt Lode Vereeck.


Vorige PAL Tweet:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Lode Vereeck: “Feiten tonen nog maar eens hoe Vlaanderen zonder transfers zorg kan dragen voor onze ouderen” | PAL Tweets”

  1. Vlaamse politici vormen de meerderheid in de Wetstraat en het Martelarenplein. Hoe verklaren ze hun onvermogen om deze meerderheid te vertalen in de democratische besluitvorming. Zijn Vlaamse politici dan dom, niet bekwaam of corrupt? Stop nu eens eindelijk met de calimero uit te hangen en de zwarte Piet door te schuiven naar de Walen. Neem uw verantwoordelijkheid. Vlaamse stilstand is toch niet normaal met een Vlaamse premier, Alexander De Croo en een Vlaamse minister-president, Jan Jambon, die blijven stagneren met nul Vlaamse uitstraling. Beide heerschappen zijn hun functie onwaardig. Moeten Vlaanderen en België dan eerst bankroet geraken om het legioen Vlaamse verkozenen te bevrijden/genezen van hun comateuze toestand? Het Vlaams Parlement moet gewoon een motie voor Vlaamse zelfbeschikking stemmen en een referendum uitschrijven over het vormen van een federatie met Nederland. De Vlaamse verkozenen idem dito in het Waals-Belgisch parlement. Een duidelijke boodschap brengen dat wij niet verder willen besturen met de Fédération Bruxelles-Wallonie. Uiteraard zal er ook Vlaamse diplomatie aan te pas te komen via Nederland en de internationale instellingen. Cruciaal: we vormen geen Belgische regering meer vanaf 2024. De Vlaamse regering neemt vanaf die datum alle Belgische bevoegdheden over. Is dat revolutionair? Ja en neen. Zie het als een daad van wettige zelfverdediging. Of zijn de 6.500.000 Vlaamse burgers het misschien niet waard dat we hun welvaart en politieke, economische, sociale toekomst veilig stellen? En last but not least, de Belgische partij- en vakbonddictatuur vervangen door een reële democratie met inspraak voor de kiezer.

  2. Franstaligen én Nederlanders kijken neer op Vlamingen. Vlaamse politici zijn alleen geïnteresseerd in hun eigen carrière, en, vooral, tuk op een vet betaalde EU job. In verband met dat laatste, willen ze, in geen geval, tegen de schenen stampen van de EU adel, waar ze, ooh zo graag, willen toe behoren. En, laat het nu juist die Vlaamse onafhankelijkheid zijn, waar die, nieuwe, politieke, dictatoriale EU adel allergisch voor is. Er is, spijtig genoeg, maar één oplossing. Maar, die zal er, ook zéér spijtig, pas komen, wanneer de Vlamingen niet meer weten van welk hout pijlen te maken.

  3. Lode Vereeck heeft verklaard een politieke nobody te willen zijn. Dat is zijn goed recht, maar straffe verklaringen aan de zijlijn, doen dan niet meer ter zake. Althans niets meer dan mijn en jullie mening.

  4. Vlaanderen een regio met verschillende politieke families die onderling verdeeld zijn en elkaar het zonlicht niet gunnen. En nu overweegt JMDD met een nieuwe minilijst de rechterzijde nog meer te verdelen zonder het politiek landschap te verrijken, tot groot jolijt van links. Vlaanderen dat met de snelheid van een tsunami het straatbeeld Africaniseert. Vlaamse dorpen waar recent nog overwegend Nederlands wordt gesproken veranderen in de toren van Babel. Over welk en wiens Vlaanderen spreken we dan. Welke toekomst hebben de Vlamingen nog in hun regio? In Brussel zijn we een slecht beschermde minderheid die taalkundig dagelijks vernederd wordt door het Franstalig apartheidsregime en in het hinterland voelen we de druk van vreemde rassen en volkeren. Op de immo markt sociale woningen geldt het adagium vreemdelingern eerst.

  5. 12Mia per jaar aan Wallonië, 17.5Mia aan subsidies waarvan zeker 75% totaal zonder enige meerwaarde zijn voor de burger, 1.5Mia aan “consultancy” bedrijven vooral waar “oud politici” in zetelen onder bedenkelijke VZW’s die nooit door de BBI of zelfs door de gewone belastingen worden doorgelicht. En we zitten zelfs al over de 30Mia per jaar dat we kunnen besparen voor onze ouderen, ons onderwijs, de woonbonus, schandelijke erfenisbelasting, wegentaks zonder onderhoud van wegen, zelfs de diefstal van energie met de digitale meter zou niet eens nodig zijn…maar toch wil deze NVA/OVld/Cd&V regering dit helemaal niet. Meer, meer, en meer voor ons zelve en voor het grote België is de boodschap van deze partijen, NVA op kop.

  6. Kafka,decroo is GEEN Vlaming.We hebben 43 zetels in het federale parlement op 150,dat is 30%,maw,we zijn in de minderheid.Om iets te veranderen moeten we aan 65 zetels geraken,zowel Vlaams als federaal.Zolang er in de federale kamer Vlaamse belgicisten zijn zal er niets veranderen,maar ik hoop.

  7. Kafka,decroo is GEEN Vlaming.We hebben 43 zetels in het federale parlement op 150,dat is 30%,maw,we zijn in de minderheid.Om iets te veranderen moeten we aan 65 zetels geraken,zowel Vlaams als federaal.Zolang er in de federale kamer Vlaamse belgicisten zijn zal er niets veranderen,maar ik hoop.

Plaats een reactie

Delen