Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma

Rousseau moet Dossinkazerne bezoeken na racistische uitspraken tegenover Roma. Photonews

Uncategorized

PVDA-jongeren ontmoeten gelijkgezinden in Cuba | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


17/07/2023 – 14:30

PVDA-jongeren ontmoeten gelijkgezinden in Cuba

Comac, de jongerenbeweging van PVDA, is naar Cuba afgereisd met een “solidariteitsbrigade”. Cuba is een van de laatste landen waar er nog een dictatoriaal communistisch regime aan de macht is, met alle gevolgen van dien.


Vorige PAL Tweet:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “PVDA-jongeren ontmoeten gelijkgezinden in Cuba | PAL Tweets”

  1. Cuba? Eén keer geweest en gezien dat, als je er in slaagt aan de verplichte gidsen (stuk voor stuk politie !) te ontsnappen en je in Havana buiten de toeristenstraten gaat wandelen, de mensen in schrijnende armoede leven. In de staatswinkels was het al niet veel beter: 1 model schoenen in verschillende maten op de planken en voor de rest slechts enkele producten. Op het platteland is het niet beter: de hoeveelheid rijst per jongere en volwassene wordt afgewogen om toch maar te kunnen verkopen. Armoe troef maar enorme pleinen vol met standbeelden van Che en Fidel. Geef mij dan maar wat Amerikaans imperialisme en eten.
    Tip: zowat 15 min. voor de landing wordt het hele vliegtuig ontsmet, dus doe mondmaskers mee !

  2. Iemand moet het blijven herhalen dus doe ik het maar. In het hoofdkwartier van PvdA op de Rooseveltplaats hangt in elk kantoor, ik herhaal, in elk kantoor een poster van Ché Guavara de revolutionaire communist. PvdA jong is zoals de Hitler jugend. Ze zijn de terroristen van morgen.

  3. Ook Kwak en Boemel gingen mee met hun PFTA, de Partei Fan Te Arbeit. ‘Wij heppen het altijt gesecht’, zegt Boemel. ‘Te chewone Kupaan wordt door te hamerikanen chekloot en hij komt nerchens aan te pak’, zegt Kwak. ‘Wij moeten naar heen hommekeer.’

  4. De stilte in de regime pers over dit bezoekje, vergelijken met de heisa rond het bezoek van VB jongeren aan Hongarije, is tekenend. De regime pers is het pad aan het vereffenden bij de bevolking om, zoals Rousseau met de losse handjes en de eenzijdige beschikkingen al stiekem toelaat coalities te vormen met de communisten in Zelzate en Borgerokko na 9 juni 2024 om toch maar zeker te zijn dat de coalition of losers de 50% het haalt. Bij de traditionele partijen, zeker inclusief NVA, zit de schrik er zeer diep in, en zelfs het bezoek en de verheerlijking van het communistische Cuba, mag geen reden zijn PVDA af te wijzen…men gaat ze immers nodig hebben om toch maar hun graaipostjes veilig te stellen. Of hoe men al het schaakbord aan het herzetten is na flater op flater zowel op federaal als op Vlaams vlak. Wat we zelf doen met deze regering, doen we nog slechter dan Vivaldi, voor de (werkende) Vlamingen althans.

  5. Euh PVDA-jongeren? Zijn dat dezelfde als de Brusselse jongeren want dat zijn ook jongeren. Maar neen hoor, geen Brusselse jongeren, want het zijn allemaal blanke jongeren. Dan toch onze jongeren? Ja en neen, zeker niet mijn jongeren.

  6. Vandaag is het zestig jaar geleden dat president Kennedy een economische blokkade tegen Cuba afkondigde. Dat was in volle Koude Oorlog. Op dit moment is er geen enkele reden meer voor zo’n economische sancties. Toch wordt het land, ook onder Biden, nog steeds economisch gewurgd, met alle gevolgen van dien.

  7. Che Guevara was een marxistisch-leninistisch revolutionair. Hij streed voor de politieke, sociale en economische emancipatie van de Latijns Amerikaanse landen en haar bevolking, tegen de uitbuiting van het Amerikaans imperialisme. Hij nam ook deel aan de de strijd voor de dekolonisatie op het Afrikaans continent. Heden dage wordt Latijns Amerika nog altijd uitgebuit door Uncle Sam, met gevolg dat verpauperde latino’s uit miserie massaal (illegaal) pogen te emigreren naar de USA. Alwaar ze als illegalen opnieuw uitgebuit geworden door het liberaal economisch systeem zonder sociale protecties.

  8. Maar als ze enigszins kunnen emigreren Cubanen (buiten de ‘elite’) wel onmiddellijk naar de VS. Hoe verklaart u dat? Ongelooflijk hoe vatbaar sommigen zijn voor propaganda.

  9. Che Guevara was een gewetenloze schurk. Hij maakte het in Cuba zelfs zo bont dat hij om van hem af te zijn door Castro naar Zuid-Amerika werd gestuurd om daar de revolutie te verspreiden . Uiteindelijk hebben de Boliviaanse boeren -de mensen die Ché beweerde te vertegenwoordigen- hem aangegeven aan het Boliviaanse leger dat er op bevel van de president korte metten mee maakte (op een iets minder onaangename manier dan Ché dat deed met zijn gevangenen).

  10. Het énige dat de Cubaanse machthebbers moeten doen om van de (nu nog maar een gedeeltelijke) economische blokkade af te komen is vrije verkiezingen organiseren. Wat is hun en uw probleem daarmee?

  11. Sinds 1992 kiezen Cubanen van 16 jaar en ouder om de vijf jaar ook rechtstreeks de parlementariërs van de Nationale Assemblee, het parlement. Wat is uw probleem daarmee?

  12. Mijn probleem daarmee? In plaats van de beloofde zes maanden voor vrije verkiezingen, na tweeëndertig jaar schijnverkiezingen, geen probleem? Waar is de oppositie? En waar is de onafhankelijke pers in Cuba? En een bijna vijftig jaar lange termijn voor president Castro met als aangeduide opvolger zijn broer is voor mij eigenlijk ook wel een “probleemje”. Maar feitelijk heeft u gelijk, dit is niet echt een probleem. Dit is pure Kafka.

  13. Aan Rob. U sluit uw insinuaties, in supra, af, zonder mogelijkheid tot repliek (beantwoorden). Censuur dus. Boer let op uw ganzen, als extreem-rechts over vrijheid en democratie spreekt.

Plaats een reactie

Delen