Hoofdeconoom Voka: "Belgische industrie staat vandaag zwaar onder druk" | PAL Tweets

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Hoofdeconoom Voka: “Belgische industrie staat vandaag zwaar onder druk” | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


02/08/2023 – 11:06

Volgens Bart Van Craeynest, de hoofdeconoom van Voka, staat de Belgische industrie – nochtans “een cruciale motor voor onze welvaartscreatie” – vandaag zwaar onder druk. Om die bewering te staven, verwijst hij naar de industriële activiteit in België. Die lag in het eerste kwartaal van 2023 ruim 6 procent lager dan eind 2019, terwijl de gemiddelde industriële activiteit in de Europese Unie met bijna 5 procent toenam. “Structurele handicaps schetsen een somber beeld voor de toekomst van de industrie in ons land”, waarschuwt hij. “Het is dringend tijd voor een echt industrieel beleid.”

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Hoofdeconoom Voka: “Belgische industrie staat vandaag zwaar onder druk” | PAL Tweets”

  1. Tja, als je weet dat er de laatste jaren veel meer gesubsidieerde therapeuten en andere blablabla jobkes gecreëerd werden iplv vaklui (elektriekers,houtbewerkers,loodgieters,….) dan hoef je niet gestudeerd te hebben om te wten dat onze welvaart naar de kloten gaat.

  2. De Nederlandstalige verkozenen zijn in de meerderheid en laten zich corrumperen door de Franstalige minderheid. Voka zou beter die Nederlandstalige Belgo-collaborateurs bij naam noemen en op hun verantwoordelijkheid wijzen.

Plaats een reactie

Delen