Uw Mening: bezit en gebruik van drugs moeten strenger bestraft worden

Illustratiebeeld. Belga

Uncategorized

Uw Mening: bezit en gebruik van drugs moeten strenger bestraft worden

PAL

Een meerderheid van de PAL NWS-lezers (69 procent) is van mening dat het bezit en gebruik van drugs strenger bestraft moeten worden. Dat blijkt uit de resultaten van de laatste ‘Vraag van de Week’.

Op het dansfestival Tomorrowland op De Schorre in Boom vielen dit jaar opnieuw twee drugsdoden te betreuren. Naar aanleiding daarvan pleitte gezondheidsinstituut Sciensano ervoor om op festivals in te zetten op veilig druggebruik in plaats van een verbod.

Een mogelijke maatregel bestaat erin festivalbezoekers de kans te geven om drugs te laten testen of controleren. “Veel gebruikers weten vaak niet wat ze kopen en dan bestaat het risico dat het onveilig wordt”, luidt de argumentatie.

148 van de 155 lezers die de Vraag van de Week hebben ingevuld, verzetten zich tegen drugtestcentra op festivals. 107 van hen (69 procent) zijn van mening dat het bezit en gebruik van drugs strenger bestraft moeten worden. 15 anderen (17 procent) argumenteren dat een kwaliteitslabel ten onrechte de illusie zou kunnen wekken dat er veilige drugs bestaan, terwijl 26 lezers vrezen dat het zou bijdragen tot de normalisering van drugs. Slechts 7 lezers (5 procent) kunnen zich vinden in het pleidooi van Sciensano voor een gedoogbeleid ten aanzien van druggebruik op festivals.

Lees hieronder de vorige ‘Vraag van de Week’:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Uw Mening: bezit en gebruik van drugs moeten strenger bestraft worden”

  1. Gedoogbeleid voor drugsmisdrijven geldt niet voor kleine verkeersovertredingen (+ 10 km/u van toegestane maximumsnlheid 30 of 50 km/u) of overschrijden van 5 minuten toegestane parkeertijd.

Plaats een reactie

Delen