INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

Uw Mening: De nieuwe staatsbon laten passeren

PAL

Er is intussen al voor meer dan 12,2 miljard euro ingeschreven op de staatsbon. Die heeft een looptijd van één jaar en zal een nettorendement van 2,81 procent hebben. Inleggen kan vanaf 100 euro en in veelvouden van 100 euro. Een groot deel van de PAL NWS-lezers geeft echter aan dat ze niet op de nieuwe staatsbon zullen intekenen. Dat blijkt uit de laatste bevraging.

55 procent van de respondenten zegt te kiezen voor andere financiële producten. “Ik steek geen geld in een bedrijf dat 528 miljard euro in schuld staat”, redeneert een lezer. “En waarvan je weet dat het bestuur incompetent is.” Een andere lezer voegt eraan toe dat hij een staatsbon op Vlaams niveau wel nog zou overwegen.

28 procent van de lezers geeft aan zijn geld liever op de spaarboek te laten staan. 17 procent stelt wél te zullen intekenen op de staatsbon, omdat het meer oplevert dan het bij de bank te laten staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Uw Mening: De nieuwe staatsbon laten passeren”

  1. Elke dynamische belegger die in aandelen of in fondsen belegd, weet dat 2.8% aan de zeer lage kant is voor 1 jaar. Bovendien is het niet meer zeker of België wel ooit zijn schulden zal kunnen betalen, de Vlaming is niet alleen door de federale maar ook de afgelopen jaren vooral door de Vlaamse regering gepluimd (woonbonus, digitale meter, capaciteitstarief, niet indexeren erfbelastingen, KI, wegenbelastingen,…) en deze zal dus niet blijven het gelag kunnen betalen. BDW doet er nochtans alles aan dit land met zijn “rechtse” vrienden van Ovld en CD&V te redden van het VB, maar hij moet beseffen dat het geld op is bij de Vlaming en dus bij de federale staat; nu al 12.2Mia€ is meer dan 400Mio€ aan interesten…en wie gaat dat betalen? BDW met zijn nieuwe “rechtse” coalitie, samen met Jean Marie DD?

  2. Zonder sanering van de begroting , met de bodemloze put in de schatkist van het Brussels gewest, de Franse gemeenschap en Wallonië en zonder het opvoeren van de activiteitsgraad , doet u mee aan Pozzi systeem of de Moneytron grap van Van Rossum zaliger.
    Marc Bosquet

  3. Goede analyse. JMDD op zoek naar een nest die de grootste bonussen oplevert. Politici blijven, ondanks alle schijn, avonturiers en graaiers op zoek naar zelfverrijking. JMDD, in vroegere tijden criticaster van politieke dynastieën, zou kennelijk hetzelfde pad met zoon Dimitri in overweging nemen luidens geruchten in de pers.

  4. Zo’n bedrag wordt niet bijeen gehaald door de intekeningen van particulieren. Het zal wel zo zijn dat verzekeringen, holdings en zo hun ‘reserves’ laten renderen.
    Men kan reeds inschrijven vanaf 100 euro. Hoe onnozel is dat?

  5. Een rechts conservatief Marrakechblok onder leiding van Bart Dewever is een fiscale en democratische nachtmerrie voor de modale Vlaming en Waal. En het alternatief PS, Vooruit, Groen, Ecolo, PTB en PVDA is van dezelfde orde. Politiek België is de Titanic in een zee bezaaid met ijsbergen. Bestaat er dan geen alternatief? Jawel, het meerderheidkiesstelsel gekoppeld aan de rechtstreekse verkiezing van de premier. Maar dat zou zich vertalen in een democratische methodiek van het parlement en de kiezer, die de bureaucratische macht van de extraparlementaire particratie aan banden legt, en daartegen verzetten de twee crypto oligarchische blokken (rechts liberaal en links) zich met klem. Om het met een metafoor uit te drukken: BDW plaatste zijn communautair programma in een verzegelde kluis en de junta van Vivaldi deed hetzelfde met de grondrechten van de burger. De meeste politici laten begaan in de hoop dat hun lafheid beloond zal worden op termijn.

  6. ik vraag me af wat van petteghem met al dat geld zal doen?Daarop is nog geen antwoord gekomen,.Het antwoord om de banken meer intrest te geven is een drogreden.Als de banken minder winst maken door hoge intresten te betalen zullen ze op het einde minder belastingen betalen,minder inkomsten en meer uitgaven door de hogere van petteghem- intrest te moeten betalen,.Waar heeft die zijn diploma behaald.

Plaats een reactie

Delen