Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Uw Mening: Liefst nooit in een woonzorgcentrum, of als het echt niet anders kan

PAL

Wie op oudere leeftijd niet meer alleen thuis kan wonen, kan kiezen voor een woonzorgcentrum. Die keuze is door de prijs en de levenskwaliteit die je er hebt steeds minder populair aan het worden. Dat bewijzen ook de resultaten van de vorige Vraag van de Week.

59 procent van de respondenten geeft aan nooit in een woonzorgcentrum te willen verblijven. “Gezien de prijzen, de lamentabele zorg en het slechte eten wil ik er zeker nooit naartoe”, schrijft Marc. “Het is pure business op kap van de ouderen.”

Personeelstekorten

Ook Marleen, die zelf zegt al vijftien jaar lang in een woonzorgcentrum te wonen, zou er zelf nooit willen wonen. “Als ik zie hoe de daken ten slechte veranderen door personeelstekorten, wil ik er zelf niet naartoe.”

Een andere 37 procent zegt dat ze wel naar een woonzorgcentrum willen verhuizen, maar als het écht niet anders kan. “Rusthuizen zijn duur en daarom te vermijden, tenzij je echt niet anders kan”, reageert Katharina daarover. Meer personeel en realistische prijzen zouden volgens haar de stress verminderen voor heel wat ouderen en hun families.

Vier procent zegt helemaal geen bezwaar te hebben tegen woonzorgcentra.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Uw Mening: Liefst nooit in een woonzorgcentrum, of als het echt niet anders kan”

  1. hoe langer je voor jezelf kunt zorgen is je omgeving of thuis het beste,als het niet meer kan moet euthanasie gemakkelijker mogelijk gemaakt worden,.Ik ben daar voorstander van.Service-flats zijn ook de oplossing maar dan alleen als woonplaats zonder de rest waarop je beroep kunt doen indien nodig,niet verplicht.

Plaats een reactie

Delen