Vraag van de Week: Wil u ooit in een woonzorgcentrum verblijven?

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Vraag van de Week: Wil u ooit in een woonzorgcentrum verblijven?

PAL

Vanaf 65-jarige leeftijd kunnen ouderen die niet meer alleen thuis kunnen wonen terecht in een woonzorgcentrum. Daar kunnen ze rekenen op hulp bij huishoudelijke taken en verzorging en verpleging als andere zorgformules, zoals mantel- en thuiszorg, niet meer volstaan. Sommige ouderen beleven hier de tijd van hun leven, terwijl anderen net wegkwijnen tijdens hun verblijf in een woonzorgcentrum. Wil u ooit in een woonzorgcentrum verblijven? Laat het ons weten via onderstaand formulier en beargumenteer uw mening in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Vraag van de Week: Wil u ooit in een woonzorgcentrum verblijven?”

  1. De vraag is niet duidelijk. De voorwaarden om in een WZC terecht te kunnen zijn wel strenger dan het bericht doet vermoeden. Naast het WZC bestaat er nog een tussenoplossing voor wie meer vrijheid wil behouden maar voor wie een eigen woning niet meer aankan of wil, nl. de seniorenresidenties. Uiteindelijk hangt het af van de houding van de betrokkene zelf en van zijn omgeving. Oud worden hoort bij het leven maar verloopt niet voor iedereen gelijk. De lichamelijke en de geestelijke houding en gezondheid van de ouderen kan sterk verschillen evenals de plaats in de gemeenschap. Vooral dat laatste kan door politieke maatregelen plots helemaal veranderen. Denk aan de “corona” maatregelen die sociaal helemaal niet gunstig waren om het voorzichtig uit te drukken.
    Daarbij komt dat de verhouding prijs/kwaliteit die door het personeelsgebrek, de politieke maatregelen en het winstbejag soms sterk kan verschillen.
    De vraag beantwoorden is moeilijk maar in de huidige constellatie helemaal onmogelijk tenzij als het niet meer anders kan en dan verwordt het bijna tot een palliatieve oplossing. Ouderenzorg wordt veeleer als ouderenlast aanzien.

  2. Rusthuizen zijn duur en daarom te vermijden, tenzij je echt niet anders kan. Misschien moet men beginnen met werken aan meer personeel en realistische prijzen. Dit zou de stress verminderen voor heel wat ouderen en hun families.

  3. Als ik niet meer zelf mijn leven kan leiden hoeft het voor mij niet meer. Dus liever euthanasie. En als me dat niet gegund wordt is er nog altijd den trein om eronder te springen.

  4. Gezien de prijzen en de lamentable zorg en het slechte eten wil ik er zeker nooit naar toe.De politiek doet er absoluut niets aan. Het Is puur business op de kap van de ouderen wier pensioen om te schreeuwen is.

  5. Mijn moeder en schoonmoeder verbleven ieder in een ander rustoord, wat ik in beide zag, ga ik niet allemaal verteleen ,maar mijn moeder ging ik minstens driemaal per week bezoeken en telkens was haar pamper rijkelijk gevuld. Meermaals klaagde ik hierover bij het personeel en telkens kreeg ik als antwoord: Ze heeft pas een nieuwe aan, of we zijn onderbemand

  6. U mag dat een stomme enquete vinden Klemantine, we leven in een democratische staat, maar kijk eens naar de opmerkingen !!!,of ga eens onverwacht iemand bezoeken. Er zullen zeker mensen zijn die er graag verblijven, maar de meerderheid ????

Plaats een reactie

Delen