500.000 kinderen lopen risico op armoede

Kinderarmoede. Shutterstock

Uncategorized

500.000 kinderen lopen risico op armoede | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


29/09/2023 – 09:30

België is een van de meest herverdelende landen ter wereld. “En toch lopen 500.000 kinderen in ons land het risico op armoede of sociale uitsluiting”, schrijft Voka-hoofdeconoom Bart Van Craeynest. “België kan beter.”


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/09/verdachte-opgepakt-na-schietpartij-in-ziekenhuis-rotterdam-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “500.000 kinderen lopen risico op armoede | PAL X”

  1. De armoede wordt massaal ingevoerd. Je kan al beginnen om daarmee te stoppen. Tevens mag hier wel eens gewezen worden op de eigen verantwoordelijkheid van een koppel. Als je amper de eindjes aan elkaar kan knopen, moet je geen kinderen op de wereld zetten. Kinderen krijgen is geen absoluut recht. De gemeenschap laten opdraaien omdat het ontbreekt aan eigen verantwoordelijkheid is toch wel een brug te ver.

  2. Armoede wordt inderdaad massaal en met slinkse economische bijbedoelingen ingevoerd. Door wie? Juist door Vivaldi en haar regionale filialen, die armoezaaiers als goedkope arbeidskrachten naar hier delocaliseren. Het doel van de liberaal-marxisten is via leeflonen en diverse vormen van bijstand die ontheemden te recycleren als kiesvee van Vivaldi en haar regionale agentschappen (N-VA). Vandaar ook de massa naturalisaties. Visie op korte termijn van onze tricolore graaiers.

  3. Lage werkintensiteit (LWI): Vlaanderen 7,4%, Wallonië 17,1%, Brussel 21,1%. Risico op monetaire armoede (AROP): Vlaanderen 9,8%, Wallonië 18,3%, Brussel 31,4%. Vlaanderen heeft 57,1% van het Belgisch BBP, Wallonië 23,8% en Brussel 19%. Brussel produceert niets en haalt alles uit haar bedrijfshoofdzetels. Als die naar de Vlaamse Rand verhuizen klimt Vlaanderen naar 75%. Hallo Voka ?!

  4. Kinderen krijgen is een absolute plicht, geen voorrecht. Ik heb 2 kinderen, zodat de Vlaamse bevolking op peil blijft. Ik zie veel koppels met 1 kind of zelfs mannen met geen kinderen, dat is geen voorrecht. Het is hun schuld dat er massaal vreemdelingen ingevoerd worden. Ik zal uw belediging noteren, en weet je Benny, jij bent waarschijnlijk de reden dat ik nooit meer voor Vlaams Belang ga stemmen na 20 jaar. Ook ik zit in de geldproblemen en ook mijn kinderen leven in armoede, en wat jij gezegd hebt over Vlamingen is het meest misantrope, zelfvernietigende wat ik ooit gehoord heb. Hoe oud ben jij eigenlijk? Wie heeft u opgevoed? Waarom ben ik de enige die er iets over zegt. Je bent een idiote sukkel Benny. Mijn kinderen zijn eerst in hun klas, ze zijn fysiek groter en fitter dan eender welke leerling in hun klas. Ze hebben een beter gevoel voor humor en een moraal kompas dat beter is dan heel jouw vuile stamboom die tot jouw mislukking geleid heeft, verwend kind.

  5. Ik werk van mijn 17 jaar en 9 maanden. Ik ben nooit blijven zitten en de avond na mijn rapportuitreiking ben ik met de nacht opgegaan. 4 jaar in mijn carrière leidde ik een ploeg van 4 man en werkte ik tot 80u per week. Het langste wat ik ooit gewerkt heb is 36u aan een stuk zonder een bed te zien. Mijn collega die dag is in slaap gevallen achter zijn stuur in Sint-Niklaas vanuit Gent en ik ben doorgereden naar het Noorden van Antwerpen op doorzettingsvermogen. Mijn carrière staat op 28 jaar. Ik heb het internet mee gebouwd. Ik heb ondertussen meer dan 10000 bedrijven en/of gezinnen beveiligd tegen inbraak of brand. Ik heb meer dan 25000 gezinnen beveiligd tegen inbraak of brand. Ik kan bekende bedrijven opnoemen die door mijn installaties niet afgebrand zijn. Ik heb Vlaamse geschiedenis mee gebouwd en deel uitgemaakt van de grootste nachtclub ooit in Europa, in Vlaanderen. Over mijn verwezenlijkingen is vorig jaar een film gemaakt. Ik 3 maanden met een gescheurde miniscus arbeid verricht en soms ben ik flauw gevallen van de pijn in de kruipruimte terwijl mijn vrouw zwanger was van ons eerste kind. Terwijl jullie allemaal 10 dagen thuis zaten met een verkoudheid en met jullie hielen klikte voor de onverkozen regering en jullie injecties haalden, ben ik nooit ziek geweest, heb ik nooit gedopt of geklaagd en zieke klanten thuis bediend omdat ik geen smetvrees heb. Alles wat ik bereikt heb, heb ik zonder bouwpremies, ouderschapsverlof, uitkeringen of ziektebriefjes bereikt en al mijn opleidingen kwamen vanuit de privé sector.Wat heb jij bijgedragen aan de maatschappij Nele?

Plaats een reactie

Delen