Uw Mening: Mensen die zich nu laten ontdopen doen dat om de foute reden

Doopsel. Shutterstock

Uncategorized

Uw Mening: Mensen die zich nu laten ontdopen doen dat om de foute reden

PAL

De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ bracht het probleem van seksueel misbruik in de Kerk opnieuw onder de aandacht. Het vertrouwen in de Kerk heeft een flinke knauw gekregen en er ontstond op sociale media zelfs een trend van mensen die zich lieten schrappen uit het doopregister. Maar mensen die zich nu laten ‘ontdopen’, doen dat om de foute reden, vindt het merendeel van de PAL NWS-lezers.

Ruim een vierde van de respondenten begrijpt waarom mensen zich laten schrappen uit het doopregister. Tien procent denkt dat dat komt omdat hun vertrouwen in de instelling geschaad is door de vele schandalen. Zestien procent oordeelt dat mensen gewoonweg steeds minder gelovig worden.

Het overgrote deel van de mensen denkt dat mensen die zich nu laten ontdopen, fout zijn. 33 procent geeft aan dat de misbruikschandalen niets met het doopsel of het geloof te maken hebben. 41 procent is van mening dat mensen die zich nu laten schrappen uit het doopregister, dat doen om in de belangstelling te komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Uw Mening: Mensen die zich nu laten ontdopen doen dat om de foute reden”

  1. Ik bekijk het van uit een praktisch standpunt: je nu laten ontdopen, speelt in de kaart van Islam en Woke idioten. Pedofielen zouden mechanisch moeten worden gesteriliseerd. Ik doe het, in elk geval, met een individu, wat aan één van mijn kinderen of kleinkinderen komt. Met een roestig, bot mes.

Plaats een reactie

Delen