Vlaams Belang wil "razendsnelle omvolking" Vlaamse Rand halt toeroepen

Klaas Slootmans. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang wil “razendsnelle omvolking” Vlaamse Rand halt toeroepen

Anton Schelfaut

Niet toevallig aan de vooravond van De Gordel en exact 60 jaar na de invoering van de faciliteiten stelde het Vlaams Belang in Sint-Genesius-Rode zijn noodplan ‘SOS Vlaamse Rand’ voor. Dat bevat 35 voorstellen waarmee de partij een antwoord wil bieden op wat ze “de razendsnelle omvolking” van de streek noemt. 

“Zonder ommekeer worden Vlamingen een minderheid in hun eigen streek”, waarschuwt Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans, die zelf woonachtig is in de Vlaamse Rand. Hij wijst erop dat 7 op de 10 kinderen in de Rand opgroeien in een anderstalig gezin, bijna de helft van de inwoners van vreemde herkomst is en niet het Nederlands, maar het Frans intussen de meest gekende taal is. 

Slootmans wijst daarvoor met een beschuldigende vinger naar de N-VA. Hij verwijt die partij dat ze de Randproblematiek al 20 jaar beschouwt als een taalprobleem dat vooral met ‘positieve maatregelen’ en inclusie moet worden aangepakt. “Op geen enkel moment worden er dammen opgeworpen om de bevolkingstsunami te stoppen. Het bilan van die aanpak is dramatisch. Ze leidt tot een pijlsnelle daling van het onderwijsniveau, voor piekende vastgoedprijzen, sociale verdringing en tot de totale implosie van het Vlaams karakter van de regio. Het gevolg is dat grote delen van de Rand in de feiten duplicaten worden van Brussel.”

Daarom eist het Vlaams Belang de afschaffing van de faciliteiten en een tijdelijk vestigingsverbod voor vreemdelingen. Daarnaast wil de partij anderstalige landgenoten die zich in de streek vestigen verplichten om Nederlands te leren.

(Lees verder onder het artikel.)

Vlaamse Rand-norm

Naar het voorbeeld van de Brusselnorm – die stelt dat 5 procent van de Vlaamse begroting in Brussel moet worden geïnvesteerd – bepleit de partij een soortgelijke norm voor de Vlaamse Rand. Die moet garanderen dat minimum 1 procent van de begroting naar de Vlaamse Rand stroomt om de grootstedelijke problemen in de regio aan te pakken. 

Daarnaast eist het Vlaams Belang een absolute voorrang voor Nederlandstalige leerlingen in het Nederlandstalig onderwijs en een verhoging van de registratierechten voor wie vanuit een ander gewest naar de Vlaamse Rand verhuist. “Door de lage registratierechten in Vlaanderen werkt onze regio als een magneet op uitwijkende Brusselaars en Walen. Die zelfpijniging moet stoppen”, besluit Slootmans.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vlaams Belang wil “razendsnelle omvolking” Vlaamse Rand halt toeroepen”

  1. Veel migranten komen uit Franstalige kolonies en zorgen voor een nieuwe verfransingsmachine. Daarbij komt dat de meesten geen schoolcultuur hebben. Als gevolg investeren ze niet in onderwijs en trekken de kwetsbare autochtone leerlingen mee naar de straat. Brussel zaait uit als een kanker. Schaf de faciliteiten af. Het krachtigste medicijn.

  2. Het is te laat, helaas.
    Ik heb de verfransing van St. Genesius Rode zien gebeuren, hetzelfde gaat gebeuren (en gebeurt) met heel de Rand. Het is een soort “omvolking” die niet wordt tegengehouden, met oneindig veel dank aan de faciliteiten !!! Vergeefs hebben we ertegen geprotesteerd. (VU en alle Vlaamse mandatarissen van toen, “merci” !)
    Als er niets gebeurt wordt straks de Rand waarschijnlijk “Grand Bruxelles”.
    En … hetzelfde staat de generaties na ons te wachten als de overvloedige immigratie niet wordt gestopt. Maar dan gaat het niet alleen om de taal.
    Hoe dom zijn we geweest om dat allemaal toe te laten !

  3. Aan de andere kant van Vlaanderen, waar oud-Brabant (nu Antwerpen en Kempen) in Nederland (Noord-Brabant) overvloeit heb je dat soort problemen niet. Veelal trouwen Nederlanders er met Vlamingen en hun kinderen zijn perfect geïntegreerd na 1 generatie, ze spreken dan met een Vlaams tongval, stemmen Vlaams Belang en houden Vlaamse gewoonten boven Nederlandse gebruiken. Toch zijn we dezelfde Vlamingen en de Walen kunnen zich niet integreren, ze haten het volk wat ze vervangen en onze taal en gebruiken, die minachten ze. Tis dus niet onze fout, het is hetzelfde Brabant en toch lukt het hen niet om van ons te houden. Raar e?

  4. In de jaren 1960 eisten de Afrikanen dat de blanken Afrika zouden verlaten. Mogen wij nu op onze beurt eisen dat de Afrikanisering van de Vlaamse Rand, die stilaan het karakter van Zwart Afrika krijgt, eindelijk zou stoppen? Vlaamse en Federale regering stop de kolonisatie van Vlaamse Rand en regio Leuven.

  5. In de carrefour van Tervuren is de helft van het personeel Franstalig en het Nederlands niet machtig. Postbodes idem dito. N-VA burgemeester bevoegd voor Vlaams karakter, integratie en gemeenschapsvorming, communicatie, participatie en citymarketing. Terwijl het Vlaams karakter van de gemeente verdwijnt als sneeuw voor de kosmopolitische zon. Groene schepen bevoegd voor Wonen negeert de autochtone kiezers en bevoordeeld OCMW immigranten.

Plaats een reactie

Delen