Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Uncategorized

Vraag van de Week: Begrijpt u de mensen die zich nu laten ‘ontdopen’?

PAL

De VRT Canvas-reeks ‘Godvergeten’ bracht het probleem van seksueel misbruik in de Kerk opnieuw onder de aandacht. Uit de reeks blijkt opnieuw dat kardinaal Godfried Danneels meerdere meldingen van seksueel misbruik in de doofpot stak. “We hebben gefaald”, zei Luc Terlinden, de nieuwe aartsbisschop. “Door soms te relativeren en niet de omvang van de persoonlijke drama’s te zien.”

De Kerk geeft aan de afgelopen jaren veel geleerd en gedaan te hebben om het vertrouwen terug te winnen. Toch weet aartsbisschop Terlinden niet of dat al genoeg is. “Kunnen we nog meer doen? Dat is een echte vraag, waar nog geen antwoord op bestaat.”

Het vertrouwen in de Kerk heeft een flinke knauw gekregen en er ontstond op sociale media zelfs een trend van mensen die zich lieten schrappen uit het doopregister. Toch zijn er ook nog mensen die hun zoon of dochter laten dopen. “Niet alle priesters zijn misbruikers”, getuigt een echtpaar bij Het Nieuwsblad. “Het is niet omdat sommigen zien zijn in hun hoofd, dat wij niet meer in God zouden geloven.”

Lees hieronder de resultaten:

https://palnws.be/2023/09/uw-mening-mensen-die-zich-nu-laten-ontdopen-doen-dat-om-de-foute-reden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




25 gedachten over “Vraag van de Week: Begrijpt u de mensen die zich nu laten ‘ontdopen’?”

  1. Mensen laten zich ook dopen om tot een gemeenschap te horen die aan de basis ligt van onze samenleving. Het zijn vooral linkse globalisten die dat wensen te vernietigen ten voordele van wat? Van getgeen we in hun steden kunnen vaststellen? Drugs, geweld, evenveel niet geloofs gerelateerd kindermisbruik à la Pichal?

  2. Ik heb kardinaal Godfried Danneels altijd een slijmerd gevonden. Voorts vind ik de stap naar ontdoping pure show, vulsel voor dagbladen en ‘boekskes’. Wat Pichal heeft uitgespookt kan bezwaarlijk de Kerk aangerekend worden, tenzij de linkse kerk (geen hoofdletter!), of hebben de linkiewinkies ook een soort doopsel aangegaan?

  3. Begrijp die mensen in het geheel niet.
    Het Christelijk geloof heeft niets vandoen met acties van individuen.
    Voor zover bekend heeft Christus zich nooit bezondigd of vergrepen aan kinderen.
    Of wordt het ergens in het geloof als zodanig goedgekeurd of aanbevolen.
    Het tegendeel is eerder waar.
    Maar er is andere religie in ons midden waar het grote (en te volgen) voorbeeld wel een pedofiel was.
    Een praktijk die door de goede gelovige dient gevolgd te worden.
    Met klinkend succes overigens, denken we maar aan bijvoorbeeld de grooming bendes (GB) waar het niet over enkele honderden maar over duizenden slachtoffers gaat en waar de overheid/politie/schoolbestuur/gerecht jarenlang op de hoogte waren en braafjes de andere kant opkeken.
    Dan hebben we het nog niet over gedwongen kind-huwelijken of lichamelijke verminkingen.
    Daar geen verontwaardiging, beschuldigende documentaires (op naam van de religie) of zelfkastijding die zouden leiden tot geloofsafvalligen.
    In tegendeel, ik zie de sympathie en steun voor deze religie enkel maar groeien.
    Toch een groot contrast met het Christendom. Twee maten twee gewichten?
    (Misschien omdat het Christendom niet terugslaat, de andere religie des te harder, hard power werkt weten we intussen)
    Hypocriete en aandacht zoekende lui die zich nu laten ‘ont-dopen’.
    Toch ook nog een vreemde vaststelling is:
    wanneer het over het Christendom gaat, dan wordt door fouten (die op zich niets met de religie te maken hebben) van enkelen, de religie als geheel verketterd.
    Bij een andere religie hebben de fouten van velen (grooming bendes) dan zogezegd weer niets met de religie te maken, dit terwijl hun grote voorbeeld…
    U moet het maar uitgelegd krijgen.

  4. De misbruiken hebben niets te maken met het doopsel of met het geloof, maar alles met machtsmisbruik door een aantal individuen die tot het instituut “Kerk” behoren. Ze werden (worden) beschermd door hun overheid, die wellicht ook boter op hun hoofd hadden. Het is wel te begrijpen dat velen niets meer met die Kerk te maken willen hebben. Zich laten ontdopen is slechts symbolisch, je blijft gedoopt, ook al teken je een aantal paperassen. Je kan je ook zo wel distantiëren van die instelling.

  5. Ik heb me nooit laten dopen, mijn ouders hebben me dat aangedaan. Het ontdopen zal niet veel helpen, het is enkel een symbool. De staat had al lang de gulle financiering van de godsdiensten moeten aanpakken, wie dat in zijn verkiezingsprogramma opneemt kan veel extra stemmen winnen. Jean-Marie ?

  6. Heb het zelf laten doen, nog vooraleer de schandalen losbarsten. Gewoon opdat me een lidmaatschap wordt opgedrongen van een wereldvisie waar ik het als atheïst totaal niet mee eens ben. En nee, ik ben geen linkse globalist, ik ben zo rechts als een beest.

  7. Ik ben Christen maar de kerk kan mij geen reet schelen. Niet alleen omwille van het misbruik maar vooral vanwege de linkse houding die ze steeds aanneemt bij eender welke maatschappelijke discussie. Ze kunnen de pot op.

  8. Ik heb steeds men geloof behouden omdat ik ervan uitging dat er ook rechtschapen priesters zijn. Op de eerste plaats stelde ik hierbij steeds kardinaal Danneels als voorbeeld, groot was indertijd men ontgoocheling toen deze kardinaal de in beslag genomen stukken van de huiszoeking in Mechelen terug opeiste. Toen reeds was voor mij het bewijs geleverd dat men niet teveel rechtschapenheid van het huidige priestercontingent moest verwachten. ‘Godvergeten’ is wat mij betreft oud nieuws, mensen die hun ogen en oren openhielden wisten reeds lang tot welke gruwel pedofielen in staat zijn…

  9. De katholieke religie werd mij opgedrongen door mijn ouders. Eens meerderjarig heb ik mij laten ontdopen. Ik heb de Roomse kerk altijd hypocriet gevonden. Kijk maar met de onnatuurlijke celibaatgelofte. Overigens kan men perfect gelovig zijn zonder indoctrinatie van priesters vermeende (valse) dienaren van God, wat ze uiteraard niet zijn. “Oh Jésus, Que de crimes on commet en ton nom !”

  10. Mijn twee zonen zijn indertijd gedoopt onder druk van de grootouders. Wij, noch mijn zonen geloven in iets. Het maakt dan ook totaal niet uit of ze gedoopt zijn of ontdoopt moeten worden. Dat heeft toch totaal geen belang in het leven. Als de kandidaat ontdopers hun daar beter bij voelen, dan doen ze maar. Niemand die er wakker van ligt.

  11. Zeer juiste opmerking Geert. Vele christenen met U storen zich eveneens aan het weg met ons discour van de kerkelijke leiding, ze zijn al even (s)links als onze politieke leiders. Vele gewone priesters daarentegen staan wel tussen het gewone volk en weten wat er aan de hand is. Priesters waarvan ik indertijd les van kreeg of tegen kwam in een parochie, ik kan er geen verkeerd woord over zeggen. Daar waren schitterende mensen bij, mens tussen de mensen.

  12. Mij kan het geen fluit schelen. Ik ben gedoopt, 74 jaar geleden. Een klets water op mijn kop, wat zalf op mijn voorhoofd, en dan ? Ik heb er zelfs geen eczeem of puistjes aan overgehouden. En ik kon er toen tòch niet zelf over beslissen, so what ?

  13. ik ben gedoopt en daar voel ik mij goed bij
    het behoort tot wie ik ben , door mijn voorouders, doorgegeven over generaties heen
    het gedoopt zijn bevestigt mijn geloof in de boodschap van Christus
    wat de kerk ervan gemaakt heeft is een andere zaak en daarvoor zou ik mij zeker niet laten “ontdopen”

  14. Neen, want technisch gezien kan het niet eens gedoopt, altijd gedoopt. Men kan zich desgewenst wel laten schrappen uit het dopingsregister, maar ge blijft wel gedoopt alleen is de registratie geschrapt.

  15. De katholieke kerk is nog steeds een machtige instelling maar verliest dagelijks aan invloed. Daarbij speelt Rome al tweeduizend jaar met de mensen hun kl…en. Macht, geld, onderdrukking en schandalen, dan moet je niet schrikken dat men dat gortig gedoe beu is. Ontdopen dus want totaal ongeloofwaardig.

  16. Ik ben het volledig met uw analyse eens. Ik heb nog niemand van de VRT gehoord die bij de VRT weggegaan is wegens het geval PICHAL. En wat uw commentaar op de hypocriete lui à la De Ceulaer 100 % juist.

  17. De tolerantie voor pedofilie is niet alleen een kerkelijk probleem. Ook families, scholen, verenigingen en het gerecht kijken graag weg of geven seksuele roofdieren steeds weer nieuwe kansen. Wanneer stopt dit onverdiend medelijden voor de daders eindelijk en geeft men een prioriteit aan de belangen van de slachtoffers? De enige oplossing voor pedofielen is de gesloten instelling.

  18. Linkse ontdopers doen dit zoals alle over elkaar heen struikelende linksen dit doen om zoveel mogelijk in de kijker te lopen op zo links mogelijke wijze, ergo de huidige “tijdsgeest”. Waren ze 100 jaar geleden geboren, dan liepen krek de zelfde gasten achter een vlag, met een armband en een klak op hun kop.

  19. Helemaal mee eens. Mensen een collectief schuldgevoel aanpraten voor racisme en holocaust en nog een hoop dingen waar niemand van ons zelf schuld aan heeft, en een extreemlinks opengrenzenbeleid propageren. Ondertussen vindt er in veel communistische en islamitische landen een genocide op christenen plaats, zonder dat die gejurkte papen uit het Vaticaan er iets aan doen.

  20. Lol, dit is precies een gevoelig onderwerp aan de reacties te zien. Tuurlijk ben ik Rooms-Katholiek. Tuurlijk ben ik er blij mee. Rex Regis Univers. Jesus is king. King of all Kings. Zoals het plakkaat v Verlatinghe tot stand kwam en de wereld vrij werd. Om terug te gaan naar het kindermisbruik en de normalisering van pedofilie, dat begon in de ’70s met media, TV en de maatschappij die kinderen seksualiseerden in allerhande verdoken manieren. Ga terug naar Pipi Langkous en de leurder met de groene wonderpasta. Ze slapen samen in een verlaten molen wanneer Pipi wegloopt en de vreemde man tegen komt. Alsof je minderjarige kinderen met je meeneemt om te overnachten in the middle of nowhere en alsof een kind een vreemde man kan vertrouwen. Hoe is dit normaal en wat heeft de Kerk er mee te maken? Het was steeds politiek links dat kindermisbruik aanklaagde onder de Kerk, maar blijkt dus dat het steeds de linksen onder de Kerk waren die het misbruik pleegden en het nu nog steeds politiek links is dat het misbruik pleegt. Ze wilden gewoon de Kerk weg. Veel succes iedereen, gelovig of niet. Uw klein-klein-klein kinderen zullen gelovig zijn, of ze worden vervangen door gelovigen. Er is geen traditie van ongelovigen over tientallen generaties. Die zijn allemaal uitgestorven.

  21. Dat is hoofdzakelijk een Rooms probleem, en een probleem dat zij zichzelf heeft opgelegd in het celibaat, wat nu vast staat in hun institutie.
    Protestantse Christenen erkenen seksuele gemeenschap als een natuurlijk gegeven, ook voor kerkleiders.
    Dus wij zijn niet verwonderd dat zulke misbruiken plaatsvinden wanneer men het natuurlijke door God geschapen onderdrukt.
    Moet men zich hierdoor dan laten ontdopen?
    Liefst niet gezien de doop een Trinitarisch werk is.

Plaats een reactie

Delen