Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Uncategorized

Vraag van de Week: Moet het koningshuis afgeschaft worden?

PAL

In een gesprek met cartoonist Marec (Nieuwsblad) vertelt Prins Laurent dat hij zich vragen stelt over het koningshuis. Hij heeft het over een structuur die ouder is dan de middeleeuwen. “Wat ik niet begrijp, is dat de samenleving altijd zo’n figuur boven de samenleving moet hebben”, klinkt het.

Prins Laurent ontvangt jaarlijks een dotatie van zo’n 345..000 euro. De gepensioneerde koning Albert II ontvangt meer dan een miljoen euro per jaar en de huidige koning Filip ontvangt nog meer. Laurent geeft aan dat hij daar nooit achter gevraagd heeft. “Maar ik moest die dotatie aanvaarden, ik mocht niets anders doen”, aldus Laurent.

Deze vraag is afgesloten. Bekijk hieronder de resultaten:

https://palnws.be/2023/10/uw-mening-tijd-om-het-koningshuis-af-te-schaffen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Vraag van de Week: Moet het koningshuis afgeschaft worden?”

  1. Liever een von Saksen Coburg als staatshoofd, dan een hedendaagse clown politicus uit een clown partij. Kan je je Bart De Wever, Conner Rousseau of Sammy Mehdi als president voorstellen? Neen bedankt.

  2. De belangrijkste taak van de monarchie is zichzelf in stand houden. In feodale tijden diende dat om macht en bezittingen onverdeeld door te geven. In de Belgische parlementaire monarchie om het bestel te bestendigen.

  3. Bovenop hun extravagante loon, draait de gemeenschap ook nog op voor alle kosten en nog meer die ze hebben. Begin met hun zelf laten op te draaien voor hun werking, en dan kunnen ze gerust hun overdreven loon behouden. Weegt niet op tegen al de extra kosten.

  4. Democratie in België is een farce, een facade, feitelijk dood en begraven.
    Wanneer men grote partijen uitsluit (cordon sanitaire) waardoor flutpartijtjes samenklitten en daardoor ver boven hun gewicht kunnen spelen (zoals bv. groen), het uiteraard een ‘verbindende’ president van een activistisch minderheidsgroepje moet zijn (de toverwoorden: diversiteit, quota, positieve discriminatie, vertegenwoordiging van minderheden, iedereen wel bekend), dan liever geen president, hij zou de meerderheid van de Belgische bevolking zeker niet vertegenwoordigen. Zoveel is zeker. Ook de verkiezing van deze president zou een grote farce zijn, net zoals we hebben kunnen ervaren bij de laatste regeringsvorming, de overgrote meerderheid van de Belgen kiest rechts maar krijgt een linkse regering.
    En dan blijft in dit land nog de prangende vraag; wordt het een Waal of een Vlaming of een beurtrol (wat op zich ook weer niet democratisch is) of iets daartussenin?
    Dus neen, dank u, voor mij dan liever geen president, dan zijn we vooralsnog beter af met onze ‘houterige Klaas’.

  5. Het probleem met het huidige koningshuis is dat iedereen zowat heel dik betaald wordt en dat elk kind van Albert II wel heel veel nakomelingen hebben. Neem daarbij nog de kosten die dan naar jachten, optrekjes in Zuid Frankrijk, privé reisjes met militaire vliegtuigen, flats aan de kust…met daarop de wedde’s van mensen die alles moeten beheren en de onkosten die allemaal door de belastingbetaler moeten opgehoest worden en dus haken veel mensen af. Ik kan me wel voorstellen dat een politieke idioot als president evenveel, zoniet meer zal kosten, maar zijn uitgebreide familie zal niet in rekening gebracht worden, noch zijn willetjes aan de Middellandse zee.

  6. Afschaffen die middeleeuwse boel, tegelijk met het uitroepen van de Vlaamse onafhankelijkheid. Met de rechtstreekse verkiezing van een president. En zeker geen confederale staat met een confederale-om-beurt-rol-president.

  7. Voor mij mag het koningshuis weg als we onder de politici iemand kunnen vinden die snugger genoeg is om president te zijn. Ik vind echter niemand die bekwaam is, anders zouden we zo’n overheidsschuld niet hebben. Als een onderneming zo zou georganiseerd zijn als België zou dat niet lang duren. Een onderneming heeft geen belastingbetalers die ze kunnen uitkleden.

Plaats een reactie

Delen