Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

Pro-hoofddoekenprotest in Brussel

Uncategorized

Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

PAL

Vorige week werden er in Anderlecht gemeenteraadsleden bedreigd en moest een gemeenteraad achter gesloten deuren doorgaan, omdat een protest van pro-hoofddoekendemonstranten uit de hand dreigde te lopen. Uit een bevraging blijkt dat het merendeel van de PAL NWS-lezers vreest dat dit steeds meer zal voorkomen.

Afgelopen donderdag werd er op de gemeenteraad in Anderlecht gestemd voor een motie die het dragen van levensbeschouwelijke tekens in de publieke administratie mogelijk moet maken. Op voorhand werden er pro-hoofddoekpamfletten verspreid en werden er verschillende raadsleden bedreigd, omdat ze voor een strikte neutraliteit – en dus tegen hoofddoeken – zouden stemmen. Dat zorgde er ook voor dat bijvoorbeeld de MR-fractie vroegtijdig vertrok, om niet te moeten stemmen. Angst voor de reactie van de moslimgemeenschap zorgde dus mee voor een ander resultaat.

Het merendeel (96 procent) van de PAL NWS-lezers vreest dat bedreigingen zoals in Anderlecht steeds vaker zullen voorkomen. Een heel klein deel van de lezers is van mening dat de democratie voldoende beschermd is tegen dit soort bedreigingen. “Vanuit verschillende obscure hoeken grijpt de islamitische terreur ons naar de keel”, vindt een lezer.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme”

  1. Toen een viertal Mechelaars vreedzaam manifesteerden om het publiek alert te maken voor de gevaren van de islamisering, vorderde de Mechelse kalief, B.S., de politie en liet de vier opsluiten in een politiecel. Vervolgens werd het moslimparket ingeschakeld en de vier gedagvaard voor de rechtbank. Een linkse rechter veroordeelde de vier tot gevangenisstraffen. Pas in beroep verscheen het licht en werden de vier vrijgesproken. Een hoofddoek, lijdend voorwerp, wordt door geradicaliseerde gelovigen, en dito politici/magistraten als symbool gebruikt en misbruikt voor de omschakeling naar een theocratische samenleving.

  2. Pas jullie aan aan ons en zeker niet andersom, het wordt héél hoog tijd dat hier pal en perk wordt aangesteld. Als het jullie hier niet aanstaat vertrek dan ! (B.S mag dan mee vertrekken met zijn kiespubliek)

  3. “Democratie komt in gevaar door religieus extremisme”. Correctie: “Democratie wordt vertrappeld door een Islam oorlogsdoctrine, die traditionele politici door onze strot blijven rammen als zijnde een Religie”. Zolang deze, nu al zo’n 1400 jaar oude werkelijkheid, niet wordt bevestigd, kunnen de traditionele, politieke partijen rond de pot blijven draaien. Maar, ja: traditionele, politieke partijen en democratie ? Ze verkiezen, blijkbaar, een Moslim staat boven de stem van autochtonen. De trado’s beseffen niet dat zij, samen met de door hun monddood gemaakte autochtonen, de eerste slachtoffers zullen zijn van Islam. Een crapuul gelijk een Somers, zal zich, à la OVLD, schaamteloos bekeren tot Islam. Het staat op zijn smoel te lezen dat hij voorstander is van veelwijverij: ééntje als kokkin, ééntje voor het huishouden én een jong veulentje in bed. In navolging van dé ideale mens en hét, door alle moslims, na te volgen voorbeeld : hun profeet de Moh. Zijn jongst bruid, Aisha, was 7 jaar. Somerske ziet dat dus volledig zitten.

  4. Somerske zijn geile droom over el koekoekske werd een nachtmerrie, en dan nog een lesbische merrie. Dan maar in het echt proberen door het promoten van de sharia. Dan kan hij lijfstraffen uitdelen aan zijn merries….

  5. Inderdaad, inwijkelingen die door hun kleding en houding ostentatief tonen dat ze onze leefgewoonten, onze regels en cultuur verachten, wat blijven die hier eigenlijk rondhangen? Als ze konsequent met zichzelf zouden zijn, namen ze hun valiesje en keerden naar hun cultuur-zone terug. In de realiteit is hun objectief precies het tegengestelde, hún normen hier opdringen. Rechtlijnig gesteld : de zaak hier over nemen. Waarom reageert onze samenleving niet kordater op zulk invasief gedrag ?

Plaats een reactie

Delen