Uw Mening: Leeftijdsgrenzen voor politici zijn geen slecht idee

Herman De Croo en Willy Claes. Photonews

Uncategorized

Uw Mening: Leeftijdsgrenzen voor politici zijn geen slecht idee

PAL

De ene vindt het niet goed dat sommige jonge politici de schoolbanken rechtstreeks inruilen voor een zetel in het parlement. De ander vindt dan weer dat een 80-plusser niet meer deftig kan functioneren als politicus. Uit de laatste bevraging van PAL blijkt dat het merendeel van de lezers voorstander is van leeftijdsgrenzen voor politici.

Bijna de helft (42 procent) van de respondenten is van mening dat er zowel een minimum- als maximumleeftijd moet komen. Nog eens 14 procent vindt dat er een maximumleeftijd moet komen, 2 procent pleit voor een hogere minimumleeftijd.

Redeneervermogen

“Functies als president, premier of minister moeten bekleed worden door mensen met voldoende maturiteit en gezondheid”, vindt een lezer. “Jonge twintigers of 80-plussers zijn niet de beste kandidaten voor dit niveau van verantwoordelijkheid.” Een ander vindt dan weer dat politici hun schoolresultaten zouden moeten publiceren. “Testen op analytisch -en redeneervermogen zou wenselijk zijn.”

De overige 42 procent is van mening dat iedereen die volwassen is, zich verkiesbaar mag stellen. “Het zijn de kiezers die moeten bepalen wie verkiesbaar is of wordt. En dat de kiezer zich al eens vergist, is niet meer dan normaal”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Uw Mening: Leeftijdsgrenzen voor politici zijn geen slecht idee”

  1. Belangrijkste is wel dat parlementsleden, ministers, senatoren aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als alle andere ‘werknemers’. Vooral ook de voorwaarden om recht te hebben op een pensioen. Zoals het nu nog steeds is ‘werken’ ze veel minder jaren om recht te hebben op een volledig en exhuberant pensioen. En mits een herziening van de veel te hoge inkomsten voor hun werk of voor wat daarvoor moet doorgaan. Ook opzegvergoedingen.
    O.a. parlementsleden worden toch zwaar betaald om in feite enkel maar te stemmen voor wat de partij al heeft uitgemaakt. In feite zijn ze overbodig, want partijvoorzitters binnen de meerderheid bepalen alles.

  2. CV en integriteit belangrijker dan leeftijd. Dus ook voor politici met Agusta verleden. Dezer dagen blijkt dat hier ten lande parlementsleden bijklussen als spion. De gelegenheid maakt de dief zeker? Anderzijds staan in Brussel en Antwerpen een legioen spionnen ter beschikking van de Mossad en presteren Belgische zionisten op vrijwillige basis legerdienst in Israël. Deze geruisloze connectie, duidt ondubbelzinnig op de betrokkenheid met het Israëlisch-Zionistisch/Palestijns conflict. De regering, Alexander De Croo, zou minstens komaf moeten maken met deze militaire en politieke collaboratie.

Plaats een reactie

Delen