Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Vraag van de Week: Komt de democratie in gevaar door extreme religie?

PAL

Afgelopen week werden er in Anderlecht gemeenteraadsleden bedreigd en moest een gemeenteraad achter gesloten deuren doorgaan, omdat er gestemd zou worden over de toelating van religieuze symbolen bij ambtenaren. Een Vooruit-parlementslid stapt uit de partij nadat hij meermaals in de clinch lag met de partij over religieuze thema’s. Komt de democratie in gevaar door extreme religieuzen?

Afgelopen donderdag werd er op de gemeenteraad in Anderlecht gestemd voor een motie die het dragen van levensbeschouwelijke tekens in de publieke administratie mogelijk moet maken. Op voorhand werden er pro-hoofddoekpamfletten verspreid en werden er verschillende raadsleden bedreigd, omdat ze voor een strikte neutraliteit – en dus tegen hoofddoeken – zouden stemmen. Dat zorgde er ook voor dat bijvoorbeeld de MR-fractie vroegtijdig vertrok, om niet te moeten stemmen. Angst voor de reactie van de moslimgemeenschap zorgde dus mee voor een ander resultaat.

Daarnaast stapte Fouad Ahidar dit weekend uit Vooruit. Hij lag de afgelopen tijd in de clinch met de partijtop over het onverdoofd slachten en zijn uitspraken over Israël en Hamas. Zijn religieuze overtuigingen en achterban lijken niet meer verenigbaar met Vooruit. Zelfs zegt hij geen schrik te hebben voor de kiezer, omdat de allochtone gemeenschap in Brussel op zijn persoon, nooit op zijn partij, gestemd hebben.

Deze vraag is afgesloten. Bekijk hieronder de resultaten.

https://palnws.be/2023/12/uw-mening-democratie-komt-in-gevaar-door-religieus-extremisme/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Vraag van de Week: Komt de democratie in gevaar door extreme religie?”

  1. De islam verscheen voor het eerst in Europa in de 8e eeuw met de verovering door de Moren van het het Iberisch schiereiland, They’re back bitches, zou rooie kloothommel gezegd hebben en inderdaad ze zijn terug sterk in opmars om ons te onderwerpen met hun verwerpelijke godsdienst. Terugvechten met alle middelen tot the last man standing. Zij gaan letterlijk over lijken, dus best niet te lang meer wachten.

  2. Is al jaren in gevaar!Als ze het nu nog niet (willen) zien.
    We zullen over 10 a 15 jaar nog eens zien ,er zullen er dan een hele hoop zeggen ,hadden we dit geweten dan ….!!!

  3. Vanuit verschillende obscure hoeken grijpt de islamitische terreur in de openbare ruimte en de moorddadigheid met tussenpozen, ons naar de keel.
    Het geleidelijk verlaten van de collaborerende politieke partijen, zoals onze Fouad hier toont, was al jaren voorspeld en zal zich doorzetten. De criminele paarsgroene deugers, de islamogauchisten en kaviaarsossen zullen, evenredig met de disruptieve demografische expansie van de mohammedanen, hun stemmen en geïnfiltreerde moslim-mandatarissen zien overstappen naar gewelddadige jihadistische politieke formaties en actiegroepen.
    Terreur werkt altijd. Abou Jaja gaf er gisteren in ‘De Afspraak’ een ‘bescheiden’ voorsmaakje van:
    Iedereen werd het woord ontnomen en Farah, die altijd zo stoer optreedt tegen mensen van VB.
    liet hem begaan.

  4. Ja, de oorlog van hamas en manifeste onwil van de traditionele partijen, dit is dus inclusief NVA, die moslimfundamentalisme geen haarbreed in de weg durven leggen, zullen zeker aan een versnelling van de invoer van de sharia in ons land bijdragen. Ook diegenen die bedreigingen uiten worden zelfs niet eens door justitie en de staatsveiligheid opgejaagd, laat staan veroordeeld. JC en YV werden afgeknald omdat ze een afwijkende mening hadden en duidelijk inzagen waar dit land op afstevent, maar justitie stak daar een stokje voor. Stel je het scenario van hierboven in Anderlecht eens voor, maar dan gepleegd door extreem rechts. Het leger werd ingezet en tientallen kritische burgers zouden stijl Poetin uit een of ander raam donderen.

  5. België is een fake democratie. Ik kan geen ander woord bedenken voor de particratie. Conclusie: je kunt niet iets in gevaar brengen wat niet bestaat. Quid de islam? De moslims en per uitbreiding de vreemdelingen in België en Vlaanderen zijn hier op uitnodiging van het Belgisch parlement. De snel Belg-wet werd trouwens gestemd om de nieuwe Belgen definitie te verankeren in ons land. Desnoods met de dubbele nationaliteit zoals onze Israëlische vrienden. Eenmaal Belg zijn het geen vreemdelingen meer.

  6. Ik zie dat 95% zich bedreigd voelt. Staren we ons niet blind op een stuk textiel? Hoe sterk staan we elk zelf in onze overtuiging, en is die sterkte niet zoveel sterker dan de “onderwerping” van meisjes en vrouwen aan een “gebod”? En mag ik eens vragen: hoeveel van jullie zullen de komende dagen bestellingen plaatsen bij internetwinkels zoals bol.com, die zich verdoken afzetten tegen onze tradities en gebruiken? Geef mij maar een herkenbare tegenstander.

  7. Quid het stuk textiel? Het begint met een hoofddoek toe te laten en eindigt met intimidatie tegen meisjes en vrouwen die nalaten zich te conformeren. En niet alleen bij de moslims. Probeer maar eens in de joodse gemeenschap te pleiten voor gelijke rechten tussen man en vrouw. Welke gek heeft daar bijvoorbeeld bedacht dat vrouwen een pruik moeten dragen, dat mannen en vrouwen niet gemengd een eredienst mogen bijwonen? Het topje van de ijsberg.

Plaats een reactie

Delen