Uitgelicht

Inzicht in de kolonisten van de Wetstraat, en sterft de autochtone Vlaming uit? Onmisbare kennis in het nieuwe Pallieterke!

PAL

Een nieuwe woensdag, dus een nieuw Pallieterke op pal.be en op donderdag in de dagbladhandel. Deze week heel veel landbouw en boze boeren, maar uiteraard ook politiek en… waarom niet… voortplanting.

De boeren en de landbouw in het algemeen staan onder druk door de vele regels en beperkingen. Dat de groenen en de Europese Unie daar voor iets tussen zitten, is ook onze redacteurs niet ontgaan. “Boerenprotest slaat gaten in de groene luchtkastelen van de EU” schrijft Jurgen Ceder, die verder ook dieper ingaat op de “verschrikkelijke” partij die Groen is volgens Bart De Wever in ’t Pallieterke van vorige week.

Autochtone bevolking onder druk

Verder deze week ook een uitgebreid gesprek met hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Bart Fauser. Wist u dat één op de drie hoger opgeleide vrouwen geen kinderen krijgt? En dat zonder migratie de bevolking zou halveren? Een ogenopener, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen.

Tot slot wijzen we u nog graag op het interview met Gunther Vanden Eynde, co-auteur van het boek ‘De kolonisten van de Wetstraat’, waaraan ook Bart Maddens meewerkte. Vanden Eynde is gespecialiseerd in digitale verkiezingscampagnes. Hoe belangrijk zijn die voor bijvoorbeeld het Vlaams Belang, dat in de traditionele media structureel wordt onderbelicht, volgens de auteur. Dit en veel meer, deze week in ’t Pallieterke!

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Plaats een reactie

Delen