Krijgen we te weinig kinderen?

Illustratiebeeld. Foto: Shutterstock

Uitgelicht

Krijgen we te weinig kinderen?

PAL

Bart De Wever noemt de demografische achteruitgang van de autochtone bevolking “een van de grootste problemen van Europa”. Professor voortplantingsgeneeskunde Bart Fauser bevestigt die trend.

Maar hoe komt het nu dat er steeds meer mensen kiezen om steeds minder kinderen te krijgen? Dat onderzoeken we deze week. Steeds meer jonge mannen kiezen voor de knip en steeds meer hoogopgeleide vrouwen blijven kinderloos.

Dat heeft niet alleen gevolgen voor het gezin, maar ook voor de maatschappij. Vergrijzing, tekorten op arbeidsmarkt die dan ingevuld worden d.m.v. migratie, enzovoort.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
4 gedachten over “Krijgen we te weinig kinderen?”

  1. Wie van de autochtone bevolking wil nog kinderen op de wereld zetten als je weet dat de autochtone bevolking wordt vervangen door een bevolking met een gedachtegoed dat haaks staat op het onze? Welk autochtoon gezin wil een kind op de wereld zetten dat in de nabije toekomst moet leven met een dictatoriaal regime dat steunt op onderwerping?

  2. Als dat het excuus moet uitmaken om mensen uit een ronduit vijandige kultuur hier te introduceren zijn onze nakomelingen er vet mee. Nu al blijkt dat migratie een verliespost is voor onze sociale voorzieningen, ons sociaal weefsel en navenant welzijn. Hoeven we echt in dit overbevolkt Vlaanderen nog allochtonen aantrekken? Omdat de weddes van burgemeesters afhankelijk zijn van het aantal inwoners ? Wanneer men sommige hoort zou men het haast gaan denken.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen