Vlaams Belang schenkt 10.000 euro aan Huizen van Vlaamse Solidariteit

Guy D'haeseleer, Tom Van Grieken en Barbara Pas (v.l.n.r.). Vlaams Belang

Binnenland politiek

11 militairen verliezen toegang tot wapendepots en gevoelige plaatsen

Anton Schelfaut

Elf militairen die door de militaire inlichtingendienst ADIV gevolgd worden vanwege hun radicale opvattingen en sympathieën voor ‘extreemrechts’, verliezen hun toegang tot wapendepots. Ook krijgen ze geen toegang meer tot gevoelige plaatsen en informatie. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) zondag verklaard op de Franstalige zender RTL-TVi.

Jürgen Conings verdween maandag van de radar, nam zware wapens mee uit de kazerne en dreigde met aanslagen. Hij heeft uiterst rechtse ideeën en wordt als mogelijk gevaarlijk beschouwd. Een zoektocht met honderden agenten en militairen leverde vooralsnog niets op.

Na de verdwijning van Conings had minister Dedonder aan chef Defensie Michel Hofman gevraagd om onmiddellijk maatregelen te treffen tegen militairen die op de radar staan van de ADIV. Zaterdag heeft Hofman aan Dedonder bevestigd dat die maatregelen genomen zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “11 militairen verliezen toegang tot wapendepots en gevoelige plaatsen”

  1. En dus in het leger zitten dus alleen maar rechtse extrimisten. Ik veronderstel dus dat de linkse en moslim extrimisten die zeer zeker ook in het leger aanwezig zijn allemaal heiligen zeker. Voor de PS polica is dit zo want die behoren tot haar kiesvee.

  2. Altijd hetzelfde liedje! Men loopt achter de feiten aan om politieke hachjes te redden… Maar telkens opnieuw mist men de kern van het probleem, namelijk: (financieel) wanbeleid, te sterk stijgende belvolkingsaantallen en een ondemocratisch cordon sanitaire. Pak dit aan en we leven in een andere wereld, pak het niet aan en er komen hoe langer hoe meer Jurgens. Simpel.

  3. En hoeveel miltiaren met een ” extreem links ” etiket , of geradikaliseerde aanhangers van de ” godsdienst van het wrede ” verliezen die toegang ? Nooit gehoord van dubbele beveiliging ( 2 sloten met verschillende sleutels in handen van verschillende personen , liefst van een verschillende graad ) met dus telkens een officier en een niet officier ? dat zou de kans pas echt drastisch doen dalen . Maar waarschijnlijk te ingewikkeld voor een minister of een politiek geparachuteerde generaal .

  4. Dat minister Dedonder niet aftreedt vind ik onbegrijpelijk. Dat de 1ste minister dat toelaat is nog minder te begrijpen. De Cleck en Vande Lanotte hadden evenmin persoonlijke schuld aan de ontsnapping van Marc Dutroux, maar zij namen teminste hun politieke verantwoordelijkheid. Foei minister Dedonder.

  5. Militairen en cipiers aanpakken die “zouden geradicaliseerd zijn”, maar de 400 terug gekeerde massamoordenaars uit Syrië van sociale woningen en uitkeringen voorzien. Tegenwoordig ben je al geradicaliseerd in dit land als je zegt op VB te stemmen. Maar mensen doden met messen, bommen en kogels omdat ze “je geloof” niet aanhangen, dat is dan weer cultuur. Hou toch op en neem uw verantwoordelijkheid en treed af.

Plaats een reactie

Delen