Tweede Avrox zaakvoerder al in Belgische gevangenis: parket hult zich in stilzwijgen over mondmaskeraffaire

De villa waar zich de maatschappelijke zetel van Avrox bevindt. Foto: Kristof Luypaert

Binnenland politiek

Avrox zaakvoerder Brice Erniquin aangehouden: parket hult zich in stilzwijgen over mondmaskeraffaire

Kristof Luypaert

Ook Brice Erniquin, de tweede zaakvoerder van het Luxemburgse ‘postbusbedrijf’ Avrox blijkt aangehouden. Althans, dat melden de Franstalige krant La Dernière Heure en RTL Plus. Het Brussels parket weigert voorlopig elke communicatie over het Avrox dossier. Ook een bevestiging van de uitlevering en aanhouding van Erniquin komt er dus niet.

Volgens enkele Franstalige media is Brice Erniquin eerder deze week aangehouden in Luxemburg tijdens een huiszoeking op de maatschappelijke zetel van Avrox. Naar verluidt zou Erniquin zijn overgebracht naar België “met zijn toestemming”.

Erniquin wordt net zoals Laurent Héricord verdacht van onder meer valsheid in geschrifte, gebruik ervan, witwassen en belemmeren van een aanbesteding. Hij zou alle beschuldigingen ontkennen die hem ten laste worden gelegd.

Na zijn verhoor door de onderzoeksrechter is hij overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis. De verdediging van Erniquin gebeurt door het advocaten duo Olivier Dupont en Steve Lambert.

Erniquin verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Naast Erniquin en Héricord is nog een derde persoon aangehouden van wie de identiteit vooralsnog onbekend is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Avrox zaakvoerder Brice Erniquin aangehouden: parket hult zich in stilzwijgen over mondmaskeraffaire”

  1. Hij zal blij zijn hier in België te mogen gepamperd worden : practig uigeruste hositalen, degelijke psychologen , eerbiedwaardige politici, niet omkoopbare professor-expert fiscale boekhouding, en volledig vreemde in de politiek aanvaarde dieveggen die ze geen haar in deweg leggen na een miljoenendiefstal …

  2. Dat putje moet en zal gedekt blijven. Was een Waalse liberaal, weet je wel. 😉 Quickie houd zich liever bezig met de werkmens te beboeten en berispen, buiten subsidies aan 1 of andere sjoemelpoedel van zijn partij te schenken…

Plaats een reactie

Delen