Een Tesla Model 3 wagen. Foto Shutterstock

Een Tesla Model 3 wagen. Foto Shutterstock

Uncategorized

Tesla Model 3-eigenaars moeten bekleding uitbreken om door autokeuring te geraken

Simon Segers

Omwille van een niet-zichtbaar chassisnummer krijgt een Tesla Model 3 niet zomaar een attest van de autokeuring. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Eigenaars van een Tesla Model 3 kunnen voor een onaangename verrassing komen te staan wanneer ze met hun wagen naar de autokeuring gaan. Bij bepaalde exemplaren is het chassisnummer namelijk enkel te vinden onder de bekleding ter hoogte van de B-paal, een verticale steunpilaar tussen de voor- en achterdeur, aan de bestuurderszijde. Aangezien de controle van het chassisnummer essentieel is om een wagen wegwaardig te verklaren, zullen sommige eigenaars dus eerst langs de garage moeten passeren.

An Capoen

Oud-Kamerlid An Capoen (N-VA) verkondigde in februari op Twitter dat haar wagen omwille van de problematiek werd afgekeurd, waarna Moors minister Peeters aan de tand voelde. Die laatste reageerde dat ze reeds sedert vorig jaar op de hoogte is van de situatie en de keuringscentra ook geïnformeerd heeft over de vindplaatsen van de chassisnummers bij de verschillende Tesla-modellen. Zij bevestigde verder dat de eigenaars inderdaad de bekleding zullen moeten (laten) ontmantelen om hun keuringsattest te verkrijgen. “De technische keuring zal in eerste instantie nagaan of het chassisnummer onder de voorste passagiersstoel terug te vinden is. Indien dit niet het geval is dan zal het noodzakelijk zijn dat de klant de bekleding van de B-stijl verwijdert.”

Peeters ziet een mogelijke oplossing in het opnieuw laten inslaan van het chassisnummer op een zichtbare en toegankelijke plaats, mits de voertuigfabrikant of zijn mandataris hiervoor een attest aanlevert. Eigenaars krijgen wel een voorlopig keuringsattest dat drie maanden geldig blijft, maar zij moeten binnen die termijn het verborgen chassisnummer kunnen presenteren om verder te kunnen deelnemen aan het verkeer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Tesla Model 3-eigenaars moeten bekleding uitbreken om door autokeuring te geraken”

  1. Als een auto in dit land word in geschreven heeft die eerst een keuring ondergaan of die wagen wel waardig is om op onze wegen te rijden. Die ambetantenaren hebben nooit enige melding gemaakt dat het chassisnummer onbereikbaar is waarin ze gelijk hebben maar zeer groot ongelijk omdat ze hun werk niet goed gedaan hebben en de burger op kosten jaagt ipv preventief op te treden tegen Tesla. Kortom, de Roverheid moet de kosten op zich nemen maar ja, ambetantenaren staan boven de wet, zelfs als ze met 109 kml/h in de bebouwde kom sjezen vind de idiote rechter dat goed en bij jouw niet dus de rechter discrimineerd maar wat wil je met zulk een oen als quicky sticky.

  2. Misschien kost hij u wel niks, maar u heeft wel onnodig de extreem vervuilende productie van
    een nieuwe wagen op uw geweten die dan binnenkort ook nog eens het elektriciteitstekort van onze industrie en onze gezinnen gaat vergroten. Uw ecologische voetstap is plots wel enorm groot geworden, neen?

Plaats een reactie

Delen