Belgisch blauw bloed: de familie du Roy de Blicquy bleek enorm belangrijk voor Leopold en zijn zonen

Belgisch blauw bloed: de familie du Roy de Blicquy bleek enorm belangrijk voor Leopold en zijn zonen

Uitgelicht

Belgisch blauw bloed: de familie du Roy de Blicquy bleek enorm belangrijk voor Leopold en zijn zonen

PAL

In een nieuwe reeks gaat Thierry Debels, auteur van acht boeken over het Koningshuis, op zoek naar de monarchie en adel in België. Welke macht heeft de koning nog? Officieel en officieus. En hoe is de relatie met de adel? Debels brengt u elke maandag de belangrijkste spelers en legt week na week een nieuw stukje van de puzzel.

Wat is het nut nog van zo’n reeks in de 21ste eeuw, zult u misschien denken? Naast de grote amusementswaarde dan. Artikel 113 van de Belgische Grondwet bepaalt dat de koning adellijke gunsten (en titels) kan verlenen, zonder er een voorrecht aan te koppelen. De koning gebruikt die macht zeker om belangrijke Vlaamse intellectuele en zakenlui in ‘zijn kamp’ te krijgen. Dat de koning geen macht zou hebben, is dus een mythe.

Lees hieronder het nieuwste deel: De familie du Roy de Blicquy: “Ze ving de trieste Leopold zo goed op dat ze zwanger werd”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Belgisch blauw bloed: de familie du Roy de Blicquy bleek enorm belangrijk voor Leopold en zijn zonen”

    • Ik heb ook een “troon”, meer bepaald een porseleinen “troon” in mijn kleinste kamertje waar ik echt plechtstatig resideer in vol ornaat , met mijn broek aan mijn hielen.

  1. “In de tijd dat de dieren nog spraken, toen waren er toverheksen en
    feeën, reuzen, dwergen, kabouters, draken, prinsen, prinsessen, koningen, koninginnen etc…In een Democratie die niet vastgeroest is in de Middeleeuwen, zijn er democratisch verkozen Presidenten ;
    Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, IJsland, Oostenrijk, Zwitserland,
    Rusland, USA, Canada, Australië, Bulgarije etc… Welkom in Bokrijk… heu… koninkrijk België.

Plaats een reactie

Delen