Ecologisch kunstwerk. Foto Vergroening Singels030

Ecologisch kunstwerk. Foto Vergroening Singels030

Uncategorized

Medewerker groendienst ziet ‘ecologisch kunstwerk’ van 250.000 euro als onkruid en vernielt het

/

Geen al te beste dag voor een medewerker van de Utrechtse plantsoendienst in Nederland. De man zag een ‘ecologisch kunstwerk’ ter waarde van zo’n 250.000 euro aan voor onkruid en vernielde het. Het kunstwerk zal hersteld worden, met deze keer een bijhorend waarschuwingsbordje dat het om kunst gaat.

Het zogenaamde ecologische kunstwerk is een trap waarop allerlei verschillende plantjes werden aangebracht, kostprijs: 243.000 euro. “Het idee is dat de trap helemaal begroeid zou raken met allerlei bijzondere plantjes. We waren zo mooi op weg”, aldus Ben Nijssen, één van de betrokken vrijwilligers, aan RTL. Dit zijn foto’s van het ‘kunstwerk’ voor de verwijdering van de plantjes, oordeelt u vooral zelf.

(Lees verder onder de foto’s.)

Een medewerker van de plantsoendienst zag de met plantjes begroeide trap alleszins niet als kunst, maar als onkruid. Hij ging ijverig aan de slag met een schoffel en een brander om het hardnekkige (volgens hem) onkruid weg te krijgen en slaagde daar uiteindelijk ook in. “Een menselijke fout met zeer spijtige gevolgen”, klinkt het bij de groendienst.

De gemeente Utrecht heeft beloofd om het kunstwerk te herstellen, maar dat zal naar verluidt een tijdje in beslag nemen. “Het kost tijd om zo’n omgeving te creëren. Dat plant je niet even zomaar terug”, klinkt het bij één van de vrijwilligers die bezig was met het kunstwerk. “Het gaat zeker een jaar duren.” Daarnaast zal de gemeente vooraan een waarschuwingsbordje bij het kunstwerk zetten om duidelijk te maken dat het om kunst gaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Medewerker groendienst ziet ‘ecologisch kunstwerk’ van 250.000 euro als onkruid en vernielt het”

  1. Er is een betere …Museum Boijmans Van Beuningen kocht in december 2010 het concept van de Pindakaasvloer (1962) van Wim T. Schippers. Van 5 maart tot en met 29 mei 2011 was de vloer te zien in een tentoonstelling waarin ook andere collectiewerken van de kunstenaar werden getoond, zoals de zwevende steen ‘Het Is Me Wat’ (1999) en het witte tapijt ‘Eggs’ (1966) van aan elkaar gemaakte zwabbers waarin groene eieren zijn verwerkt. Wim T. Schippers heeft meer dan 500 vragen over de Pindakaasvloer beantwoord via Pindakaaspost….

  2. met kunst kan je alle kanten op,enkele jaren geleden werden in gent de muren en zuilen behangen van de universiteitsaula met 8000 plakken gerookte ham door jan fabre,gelukkig doet zot zijn geen pijn

  3. Wanneer een medewerker van de groendienst dit ziet als onkruid, de mens is toch een ervaringsdeskundige, dan zal het hoogstwaarschijnlijk wel onkruid zijn.
    Vraag is wie heeft de centen opgestreken en ligt nu in een deuk van het lachen?

Plaats een reactie

Delen