Foto Shutterstock

Uncategorized

Ophef in Nederland over islamschool die jongens en meisjes wil scheiden en waar homo’s niet welkom zijn

/

Een nieuwe islamitische middelbare school in het Nederlandse Haarlem zorgt voor ophef na een interview van de initiatiefnemers in het Haarlems Dagblad. Daarin stellen ze onder meer dat meisjes en jongens er gescheiden zullen worden en dat homoseksuele leerlingen er niet met open armen zullen worden ontvangen. “De islam keurt homoseksualiteit af.”

Moslimjongeren worden in normale openbare middelbare scholen “weggehouden van de islamitische cultuur en waarden”, aldus Enes Ulusoy, één van de oprichters van het Ghazali College, en daarom is er volgens hem nood aan islamitische middelbare scholen die een tegengeluid bieden aan de klassieke middelbare scholen. “De westerse filosofie die er wordt uitgedragen, strookt in veel gevallen niet met de islamitische.”

Onlangs dienden ze hun aanvraag in bij het ministerie van Onderwijs, en in het kader daarvan werden de initiatiefnemers geïnterviewd door het Haarlems Dagblad, waar de school zou komen. Dat interview gaat echter niet onopgemerkt voorbij. Een aantal uitspraken van de initiatiefnemers zorgen immers voor de nodige consternatie in Nederland.

Het feit dat jongens en meisjes er gescheiden zullen worden omdat dat volgens de initiatiefnemers nu eenmaal “veel beter” is, leidt bijvoorbeeld tot veel verontwaardiging en vragen over de normen en waarden die in de school aangeleerd zullen worden. Daarnaast is er ook veel onbegrip voor het feit dat homoseksuele leerlingen er niet welkom lijken te zijn. “De islam keurt homoseksualiteit af”, klinkt het.

Seksuele voorlichting, wat de initiatiefnemers ‘kuisheidsschendende lessen’ noemen, zullen er niet worden gegeven omdat die voor ‘onrust’ zouden zorgen. “Het is al zo’n moeilijke periode in de levens van jongeren, vooral voor jongens. Steeds meer seksuele voorlichting geven op scholen, zoals openbare scholen doen, is dan misschien gewoon niet zo handig.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Ophef in Nederland over islamschool die jongens en meisjes wil scheiden en waar homo’s niet welkom zijn”

  1. Voorstel om omgekeerde (gemengde school + anders geaarde) op te richten in hun landen van oorsprong. Kans is onbestaand. Wie zich hier niet kan aanpassen is vrij om terug te keren naar de heimat. Duidelijkheid in een beleid vermijdt hopeloze discussies.

  2. Als ze zich zo willen vasthouden aan hun islamitische cultuur, moeten ze maar terug naar hun land gaan, dit is een volk dat absoluut en resoluut zich niet wil aanpassen aan de westerse manier van leven, het enige wat ze wel gretig willen en eisen is dat ze alles gratis krijgen en alles mogen!! Buiten met hun cultuur 😡

  3. sluiten die school het gaat ze alleen maar om de islam uit te dragen en en de westerse cultuur om zeep te helpen
    zulke mensen met deze gedachten goed horen niet thuis in de westerse wereld

Plaats een reactie

Delen