Hilde Crevits (Photonews)

Hilde Crevits (Photonews)

Binnenland politiek

Vlaamse regering stelt steeds meer fraude met coronasteun vast

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering heeft intussen al 83 miljoen euro aan onterechte coronasteun moeten terugvorderen. Dat schrijft De Standaard.

Volgens cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) zijn er ondertussen 10.846 dossiers waarin er steun teruggevorderd wordt, goed voor 82,85 miljoen euro. in totaal werden 579.250 dossiers goedgekeurd voor zo’n 190.000 individuele ondernemers, wat neerkomt op een uitbetaald bedrag van 2,4 miljard euro.

Het aantal onterecht uitgekeerde coronapremies blijft stijgen. Deze week verstuurt de Vlaamse regering opnieuw 1.200 terugvorderingen. “Voor hen die denken dat we iets met de mantel der liefde zullen bedekken: ik heb de ondernemers al gewaarschuwd dat we álles zullen controleren”, zegt Crevits.

De Vlaamse regering zal er nu meer aan doen om fraudeurs op te sporen. Zo zal Crevits extra controleurs aanwerven om de dossiers te controleren. De jacht op coronafraude zal allicht nog jaren duren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Vlaamse regering stelt steeds meer fraude met coronasteun vast”

  1. De coronasteun een virtuele uitnodiging om te frauderen hoor ik al zeggen. In West-Vlaanderen noemen ze die steun de melk bij de kat zetten. Wat zijn die Vlaamse ministers toch wereldvreemde wezens. Het zal u maar overkomen om in het pretpark Vlaanderen te wonen. Niet te verwonderen dat onze regio een internationaal trekpleister is voor fraudeurs.

  2. Geen premies geven en de economische realiteit zijn werk laten doen? Eerst steun ontvangen en dan failliet gaan, je kan vorderen zoveel je wil maar fluiten naar uw geld… Of zeer grote bedrijven met gespecialliseerde boekhouders…
    Ik hoor liever bedragen die reeds teruggevorderd zijn, dan hoeveel er verstuurd zijn???

  3. Wanneer worden de onterechte subsidies/steun van Open Vld politica El Kaouakibi teruggevorderd?Omdat veel partijen, waaronder die van Crevits boter op het hebben,denk ik dat dit wel met de mantel der liefde zal worden bedekt!

  4. Hugo,een rake opmerking.Hoeveel van die steuntrekkers hebben een oerdegelijke Vlaamse naam,voeg daar bij de zaakvoerders van bvba-tjes en vzw-tjes.De oerdegelijke Vlaamse belastingbetaler zal die put wel vullen.

  5. Er werden premies gegeven om je zaak te sluiten.
    In de horeca net zoals in andere sectoren.
    Nu zoekt men 3.500 werknemers voor de horeca, en daar worden uiteraard subsidies en premies voor uitgetrokken om personeel aan te trekken.
    Premies, subsidies allerhande, om de boel stil te leggen, en om de boel op te starten.
    De onthechte ontvangen premies zullen (terecht) teruggevorderd worden.
    Ik ben benieuwd of we ooit de percentages gaan krijgen van de terugvorderingen die werkelijk gebeurd zijn.
    IJdele hoop “vermoed” ik.

  6. Ja Hassan en dat zijn van die faillissementen waar een curator ook niet veel tijd aan besteed, want daar valt niets aan te verdienen. Letterlijk boeken toe en uiteraard niets meer te rapen voor Crevits.

  7. Ik vrees dat de Vlaamse regering helemaal niets zal doen. Ze durft haar eigen frauderende politici, El Kouakibi om geen namen te noemen, zelfs niet eens te vervolgen en betaalt al meer dan een jaar 7000€ netto voor een lege stoel. Enkel bedrijven en personen die ooit iets zouden te maken hebben met extremere politieke partijen zullen vervolgd worden, zo rot is ons land en helaas zo rot is ons Vlaanderen ook al geworden. De verandering die ze ons beloofden was een grote leugen. Afspraak in 2024 maar waarschijnlijk vroeger.

Plaats een reactie

Delen