Boris Johnson op de Global Investment Summit op 19 oktober. (Photonews)

Boris Johnson op de Global Investment Summit op 19 oktober. (Photonews)

Uncategorized

Verregaande klimaatregels voorgesteld in Groot-Brittannië

Damien Segers

Het Verenigd Koninkrijk wil evolueren naar klimaatneutraliteit. De Britse regering stelde op dinsdag haar zogenaamde ‘Net Zero Strategy’ voor. Daar staan enkele voorgestelde klimaatregels in te lezen. Onder andere zou de vleesconsumptie met 30 procent moeten dalen tegen 2030. Op die manier hoopt de Britse regering de netto CO2-uitstoot naar nul te brengen in de toekomst. Dat meldt VRT NWS.

Naast het verminderen van de vleesconsumptie, heeft de Britse regering nog een aantal plannen in haar strategie uiteengezet. Er wordt 730 miljoen euro aan premies vrijgemaakt voor elektrische auto’s en laadpalen. Zo zouden idealiter tegen 2030 geen nieuwe auto’s op benzine of diesel meer verkocht worden. Qua transport wordt ook fietsen en wandelen gepromoot. Daartoe trekt de regering 2 miljard euro uit.

Om dit te financieren zullen nieuwe belastingen ingevoerd worden, verklaarde minister voor Energie Greg Hands (Conservatieve Partij) in het Brits Lagerhuis. De Britse premier Boris Johnson rekent verder op internationaal geld om zijn plannen te bekostigen. Op de ‘Global Investment Summit’ in het Londense wetenschapsmuseum, leverde Johnson een betoog voor groene brandstoffen en hernieuwbare energie. “Ik kan miljarden in de strijd gooien, maar jullie kunnen duizenden miljarden inzetten“, verklaarde hij. Onder andere miljardair en filantroop Bill Gates was onder de toehoorders.

Veehouders reageren boos

Op de vooropgestelde klimaatregels van de Britse regering heeft de agriculturele sector fel gereageerd. Zo stellen veehouders zich vragen bij het plan om over te schakelen op alternatieve bronnen van eiwit. Het compleet vervangen van vlees zou onbekende gevolgen hebben voor de gezondheid op lange termijn, volgens de sector. Verder zou het afstraffen van de binnenlandse productie nutteloos zijn, aangezien dit louter zou leiden tot meer import. De regering hoopt echter dat door de toenemende bewustwording van de klimaatproblematiek de consument haar eetgedrag zal aanpassen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

7 gedachten over “Verregaande klimaatregels voorgesteld in Groot-Brittannië”

  1. Waarom altijd de veehandel en niet de fabrieken? Kijk nu een koekjes fabriek verbruikt ongelofelijk veel stroom ze gooien tonnen voedsel weg per dag. Alles moet apart in een plasticje en dan in een doos die weer in een doos wordt gestopt, natuurlijk ook overal inkt op de verpakking dat dan weer in een andere grote fabriek gebeurt. Die verpakking in verpakking word dan weer op een pallet gezet die wordt dan nog eens omgewikkeld in folie… nog maar te zwijgen over die 200man personeel per shift die met de auto komt. En dan zijn de dieren het vervuilendste???wat een joke mijn oplossing iedereen weer met paard en kar en wanneer het paard aan het einde van zijn leven komt eten we het gewoon op.

  2. Hoog tijd om daar het beleid ook te verwijderen en te starten met normaal denkende politici. Dat die wokers dan maar gras eten, voor mij op tijd een goei stuk vlees, nee zeker😋.

  3. In het verleden werd Boris Johnson door tegenstanders al eens voor gek, waanzinnig, onstabiel weggezet, en daar was ik het toen niet mee eens. Tot (waarschijnlijk) groot genoegen van die tegenstanders moet ik hen nu 100% bijtreden. Ook Boris Johnson heeft blijkbaar zijn houdbaarheidsdatum reeds overschreden.

Plaats een reactie

Delen